fbpx

[Video] Antifa skrajneži na ulicah Oregona na veliko izvajali nasilje, policija pa ni ščitila žrtev!

Shod skupine Patriot Prayer, ki so ga napadli pripadniki Antife (vir: twitter)

Na ulicah Portlanda v Oregonu so se med vikendom odvijali ulični spopadi med ameriško domoljubno skupino Patriot Prayer in zamaskiranimi skrajno-levičarskimi huligani Antife. Mestne oblasti niso želele, da se policija meša v nasilje, ki ga je začela Antifa.

Do uličnih spopadov je prišlo v soboto, dan po petkovem protestu zaradi smrti tolpaša Patricka Kimmonsa, ki ga je policija 30. septembra ustrelila potem, ko naj bi po poročanju Breitbarta domnevno ustrelil dva druga moška.

Portlandski župan Ted Wheeler se je znašel pod plazom kritik, potem ko je v javnost prišel posnetek Antifinih nasilnežev, ki so ovirali promet in nadlegovali voznike. Pri tem so razbijali avtomobile. Župan je v odzivu povedal, da podpira odločitev policije, da vse skupaj opazuje od daleč.

A to je vodilo do organiziranega protiprotesta ameriških domoljubov naslednji dan, ki je bil naslovljen “Zakon in red” in na katerem so zahtevali odstop župana ter da policija opravlja svoje delo. Zgodilo se je ravno nasprotno, namreč, ko so se prikazali Antifini nasilneži, je policija dopustila, da so napadli ameriške patriote, in ukrepali šele, ko so bili pripadniki Antife pretepeni v spopadu, ki so ga sami začeli.

Novinar Andy Ngo je uspel posneti celoten potek spopada med dvema skupinama. Župana levo-liberalnega mesta obtožujejo, da se ne zmeni za zakon in dopušča skrajnim levičarjem, da nadlegujejo ljudi. Izkazalo se je, da je policiji več do nasilnih levičarjev, kot da bi branili nedolžne ljudi pred nasilneži. Portlandski župan ne komentira sobotnega izpada uličnega nasilja.

Ivan Šokić