fbpx

[Video] Atenski masaker: Vodji črnogorskega mafijskega klana umorjeni pred očmi svojih najbližjih

Prizorišče strelskega napada, kjer so štirje napadalci ubili vodji črnogorskega mafijskega klana (posnetek zaslona: Daily Motion)

Neznani napadalci so pred očmi najožjih družinskih članov ubili voditelje črnogorskega mafijskega škaljarskega klana Stevana Stamatovića in Igorja Dedovića.

V večernih nedeljskih urah sta bila v Atenah v Grčiji ubita voditelja zloglasnega mafijskega klana iz Črne Gore Stevan Stamatović in Igor Dedović. Brutalni umor naj bi se po trditvah Blica zgodil pred očmi najbližjih družinskih članov, vključno z otroci.

Morilci, štirje zamaskirani moški, so z avtomatsko puško streljali na mizo v nabito polnem lokalu, za katero je sedelo deset oseb. Vse naj bi se zgodilo v manj kot minuti. Po končanem streljanju je četverica nemudoma zapustila kraj zločina in se odpeljala z avtom.

Grške oblasti so že sprožile obsežno preiskavo z namenom, da bi prišli na sled napadalcem. Stamatović in Dedović sta bila zaradi strelov, ki so zadeli vitalne organe, na mestu mrtva, medtem ko je žena enega izmed njiju težje ranjena v noge.

Čeprav je za Dedovićem bila že od marca 2016 razpisana Interpolova tiralica za poskus dvojnega umora v Kotoru, pa je bil strelski napad po poročanju grških lokalnih medijev označen za “nevideno divjaštvo”, v prisotnosti velikega števila gostov lokala, ki bi lahko postali kolateralne žrtve. Po pisanju Večernjega je bila tiralica za Dedovićem razpisana lansko leto.

Napad na Dedovića in Stamatovića naj bi po ugibanjih bil del spopadov med škaljarskim in kavaškim klanom, ki sta v Črni Gori v vojni vse od leta 2014, ko naj bi izginilo okoli 200 kilogramov kokaina. Po trditvah Večernjega naj bi bilo v spopadih med črnogorskima mafijskima klanoma do sedaj ubitih okoli 40 ljudi.

Ivan Šokić