fbpx

[Video] Azijci jezni, ker progresivci s svojo pozitivno diskriminacijo uničujejo uspešne srednje šole v ZDA

foto: Asian Dawn

Azijci v ZDA imajo dovolj progresivne agende in ukrepov tako imenovane pozitivne diskriminacije, ki daje prednost črncem in hispancem.

Nedavno je združeno šolsko okrožje v San Franciscu izglasovalo zamenjavo procesa za sprejetje na sprednjo šolo Lowell High School, ki je veljala za eno najboljših v ZDA. Večinski del učencev, kar 61 odstotkov so predstavljali Azijci. Zdaj je odbor izglasoval, da vpis na omenjeno srednjo šolo na podlagi rezultatov sprejemnih testov zamenjajo s loterijskim sistemom. Na tak način naj bi se namreč borili proti premajhni zastopanosti črncev in hispancev na srednji šoli, kjer so večino predstavljali Azijci.

Ko so starši azijskih dijakov izvedeli za napovedano spremembo iz vpisa, ki bi namesto merjenja sposobnosti prešla na loterijo, so sledili protesti. Oblasti pa so starše azijskih dijakov po poročanju Asian Dawn obtožili, da so “rasisti” in ravno tako odgovorni za “toksično kulturo” v šoli. Še več, starše so šolski oblastniki obtožili širjenja “azijske nadvlade”, saj svojim otrokom vcepljajo disciplino in trdo delo, nekaj kar naj bi demoraliziralo črne in hispanske dijake.

Nižanje standardov ni pot do uspeha
“Črnci jih ne morejo tehnološko dohiteti, ker “neumni Azijci” držijo črnce stran iz strahu, da bi jih prehiteli,” je povedal eden od črnih staršev, ki je prepričan, da Azijci hočejo ves prostor zase. “Verjemi, nikoli nas ne boste dohiteli. Če rabite nižati standarde, da bi vas sprejeli, nas ne boste nikoli premagali,” je na to odvrnil starš azijskega dijaka, kar je črnca tako razjezilo, da je skoraj prišlo do pretepa. “Prvo krivite belce, zdaj krivite nas! Odrastite! Več se učite, ali pojdite domov!” je odnos črncev komentiral drug starš azijskega dijaka.

Demografija Lowell High School (foto: US News)

Na srednji šoli Lowell 61 odstotkov dijakov predstavljajo Azijci, 18 odstotkov dijakov je belih, 11 odstotkov je hispanskega porekla, 8 odstotkov je mešancev, dva odstotka je črnih dijakov, en odstotke je Havajcev ali pacifiškega porekla, zgolj 0,1 odstotke dijakov pa je Indijancev ali aljaških domorodcev. Manjšine predstavljajo kar 82 odstotkov dijakov na omenjeni srednji šoli. Od tega je 57 odstotkov dijakinj in 43 odstotki dijakov.

Demografska slika srednje šole Thomas Jefferson High School (foto: Fairfax County Public Schools)

Strah, da bo zaradi novega vpisnega sistema, ki zanemarja dosežke in temelji zgolj na loteriji trpel ugled šol, ni prisoten samo med azijskimi starši v San Franciscu. Konec oktobra se je za ta namen pred srednjo šolo za znanost in tehnologijo Thomas Jefferson v Virginiji zbralo okoli sto staršev, ki so pripravili žalno slovesnost. Tudi na srednji šoli Thomasa Jeffersona Azijci predstavljajo večino, v šolskem letu 2019-20 je bilo na srednjo šolo vpisanih 1.202 Azijcev, 352 belcev, 47 hispancev, 31 črncev in 85 pripadnikov katerekoli druge kategorije. Javna šola, ki je zadnjih 35 let gradila svoj prestižni sloves je bila zaradi 12 demokratskih predstavnikov v šolskem odboru okrožja Fairfax prisiljena ukiniti sprejemne teste.

Azijci v Ameriki krivijo demokrate
V Bostonu so ravno tako najavili, da bodo na treh najboljših javnih srednjih šolah ukinili akademske teste. Razlog za to naj bi po trditvah šolskih funkcionarjev bila rasna demografska slika, ki je “preveč bela in preveč azijska, ker obe skupini izpolnjujeta in presegata pričakovanja,” v primerjavi s črnimi in hispanskimi dijaki, kar naj ne bi bilo pravično.

Tudi v New Yorku ni nič bolje. Župan Bill de Blasio je napovedal, da bodo ukinili sprejemne izpite na srednji šoli Stuyvesant in Bronx High School of Science zaradi “bele nadvlade”, čeprav na obeh srednjih šolah azijska populacija presega 60 odstotkov vseh dijakov.

“Vsaj vem, da bodo Kitajska, Južna Koreja, Tajvan, Japonska in Singapur, zaradi teh neumnih političnih odločitev v celoti uničile ameriška podjetja, ko bodo moji otroci stari toliko kot jaz,” je povedal eden od nezadovoljnih azijskih staršev. “To mi je v uteho. Ti idiotski demokrati bodo zagotovili zmago Azijcev – samo ne zmage ameriških Azijcev … Mogoče bi morali delati za azijska podjetja, namesto, da se dajemo Applu ali Intelu.”

Ivan Šokić