[Video] Bojijo se deportacije: Migranti na Lezbosu podivjali in se spopadli s policijo!

Med ilegalnimi migranti in grškimi policisti prišlo do spopadov (foto: EPA)

V ponedeljek, 3. februarja 2020, je prišlo med grškimi policisti in več kot 2 tisoč ilegalnimi migranti, nastanjenimi v azilnem centru Moria na otoku Lezbos, do hudih spopadov. Povod za migrantske izgrede je bilo nedavno sprejetje strožje migrantske politike.

Jezna množica migrantov je okoli pol enajste ure začela svoj pohod proti Mitileni. Ni trajalo dolgo, preden je prišlo do nasilja. Migranti so skušali predreti policijski kordon, katerega namen je bil preprečiti migrantom vstop v mestu.

Na svoji poti so migranti požigali, razbijali in se spopadali s policijo na katero so med drugim metali tudi kamenje. Na koncu so se utaborili pred mitilenskim gledališčem. Ukaze policistov so po poročanju Voice of Europe prezrli, iz strahu, da jih bodo poslali nazaj domov.

“Enkrat za vedno bomo zaprli vrata nelegalnim tihotapcem ljudi, vsem tistim, ki želijo vstopiti [v državo] čeprav niso upravičeni do azila,” je novembra 2019 obljubil grški premier Kyriakos Mitsotakis.

Čeprav je bilo na Lezbosu in Samosu prvo mišljena nastanitev zgolj do šest tisoč migrnatov, jih je ob koncu lanskega leta tam v migrantskih centrih prebivalo skoraj 32 tisoč.

Ivan Šokić

 • xtc

  Sterat nazaj ne gleda,kaj se bo z njimi dogajalo doma,naj se zmenijo med sabo.
  Drugič,ko se začne nasilje uporabiti samo strelno orožje po parih strelih v zrak v opozorilo,po umiritvi.

 • Gren

  STRELJAT NIČ ČAKAT !

  • Hribouc

   Fajonka bo šla držat živi ščit s svojimi Levuharji iz Levice, vodil jih bo Bajonetar, ki zdaj nosi same zelo fine oblekce ko si je uredu lep standard, revček levuharjanski!

 • Van Der Waals

  ilegalni turisti,

 • Black_hawk

  Migranti se zavedajo da ima Evropa nizko rodnost, zato se nobenega ne bojijo. Stvar je bolj vprašanje časa, kot karkoli drugega.

 • PORK Amashina

  Seveda jih niti pod nujno ne bodo deportirali.Take rabijo v Evropi feministke,kvazi socialisti,komunisti in podobni na željo seveda Teherana,Rijada,Katarja in podobne diktatorske države s katerimi so vsi skupaj ena banda.

 • macon

  Sodrgo se najprej enkrat opozori s streli v zrak, potem se strelja v noge. Seveda se vse nasilne protestnike stolče, aretira in takoj deportira, ker nimajo kaj razsajati.

  Lahko prosijo in se za dobljeno zahvalijo. Niti en od njih ni v EU legalno in nasploh nimajo kaj iskati v EU, ker jih nihče za nič ne rabi.

 • samotoje

  Ali je to res Grčija? Izgleda kot Gaza ali pa predmestje Kabula.

  • jan Gedli

   Se mi zdi, da se bodo takšni prizori širili vse bolj na sever.

 • Imersion

  A je osebnost leta 20?? Jure Poglajen že šel pomagat?

 • jan Gedli

  Žalostno in zaskrbljujoče. Ubogi na eni in drugi strani.

 • šmentanamuha

  No, tako, zdaj pa se je začelo zares. Moja napoved 2015 je bila, da se bo štala s temi ilegalci začela v roku 3-5 let. Prve ekscese in nasilje so mediji pometali pod preprogo, kolikor se je dalo, zdaj to ne bo več mogoče. Rok za dokončanje projekta premeščanja narodov iz tretjega sveta v zahodno Evropo je 2025, potem sledi utrjevanje položaja do leta 2030 (agenda 2030). Vmes bodo verjetno inštalirali že G6 (če bomo preživeli G5).
  Dobro je, da pride čim prej do čim večje štale, da ovi ilegalci popizdijo in začnejo delati sranje na veliko, ker se bo tako začel ustavljati (upočasnjevati) migrantski val. Navsezadnje, tudi oni imajo radi svoje življenje in ko bodo tisti, ki so še doma, ugotovili, da je pravljice konec, ne bodo več sili sem za vsako ceno. Tudi vabilo Tanje Fajon jih ne bo več prepričalo.