[Video] Bolno: Tako sta se v dvigalu smejala samomorilska napadalca, preden sta sprožila eksplozijo v šrilanškem hotelu!

Foto: YouTube

Posnetki varnostno-nadzornih kamer v luksuznem hotelu Shangri-La v Kolombu, so razkrili dva samomorilska napadalca, ki sta se vozila v hotelskem dvigalu in načrtovala teroristični napad in to le nekaj trenutkov preden sta se razstrelila. Najbolj grozljivo je, da se je dvojica pred napadom veselo smejala in se pogovarjala med sabo, kot da se smrti ne bi bala in da sejanje smrti med nedolžnimi ne bi bilo nič takega. 

Oba moška sta nosila nahrbtnik, v katerem sta imela po poročanju policije tudi eksplozive, poroča New York Post. Kasneje je dvojica vstopila v tretje nadstropje hotela s petimi zvezdicami, kjer sta med strežbo bruncha sprožila eksplozijo, ki je bila usodna za hotelske goste v bližini.

Posnetek varnostno-nadzorne kamere, ki je bila nameščena v notranjosti jedilnice prikazuje, kako je ena izmed njunih bomb, ki sta jo prinesla s sabo eksplodirala. Videti je bilo mogoče svetlo rdeč plamen in dim, ki so povsem zajeli zaslon kamere.

Teroristi pripadniki srednjega in visokega razreda
V velikonočnih napadih v hotelih in cerkvah na Šrilanki je bilo ubitih več kot 300 ljudi, vsak dan pa je več žrtev. Osumljence so opisali kot verske skrajneže, ki pripadajo mednarodni islamski teroristični celici, Islamska država pa je včeraj javno prevzela odgovornost za napad. Britanski Daily Mail v zvezi z ekstremnimi napadalci poroča, da je eden izmed samomorilskih napadalcev študiral v Veliki Britaniji in Avstraliji. Imen teroristov oblasti sicer še niso razkrile, so pa povedale, da napadalci prihajajo iz srednjega in visokega razreda, so dobro izobraženi, prihajajo iz dobro finančno situiranih družin, mnogi izmed njih pa imajo celo visoko izobrazbo.

H. M.