[Video] Bosanske oblasti še naprej prevažajo migrante v Vučjak

Migranti v migrantskem centru Vučjak (foto: EPA)

Uslužbenci ministrsva za notranje zadeve Unsko-sanskega kantona v BiH so morali posredovati v Bihaću, kar je pomenilo še več migrantov, ki so jih odpeljali iz mesta v migrantski center Vućjak.

Ilegalni migranti, ki so prebivali v prostorih zapuščene železarne so po pričevanjih prebivalcev Bihaća notri kurili gume in plastiko, nastali gost črn dim pa je bilo videti celo pol kilometra daleč.

Zaradi ogromne količine dima je v prostorih železarne po poročanju USK Info intervenirala policija, ki je vpletene migrante naložila v dva avtobusa od koder so bili premeščeni v migrantski center Vučjak.

Vučjak je vsem trditvam bosankskih oblasti navkljub postal jasna odskočna točka migrantov, ki nadaljujejo svojo pot proti Zahodu. Migrantski center, ki se nahaja tik ob hrvaški meji, nudi migrantom priliko, da s številčnostjo dosežejo tisto, kar jim ne uspe v manjših skupinah.

Ivan Šokić

 • Olga101

  Slovensko ustavno sodišče in vlada sta jim že dala zeleno luč, da bosta sodelovala v švercu z ljudmi! Mali Šengen (Srbija, Makedonija in Albanija) jim bo delo le še olajšal!

 • Nata

  Silno ” bratstvo i jedinstvo ” . . . . . . pa tista ” briga moja pređi na drugoga “. . . . . .

  Oni Hrvatarjem. . . . Hrvatje pa Slovencem.
  Hudir no ? Sej je Sava desetletja dol tekla ! Nazaj pa dobimo . . . . . migrante ?

 • šmentanamuha

  Bi lahko naša vlada ali MNZ pojasnili, kaj nameravajo početi z vsemi temi Pakistanci, Afganistanci, Eritrejci, da ne naštevam vseh veseljakov in avanturistov, ki se nebrzdano valijo k nam, ne da bi vedeli, kam točno gredo niti kaj bi počeli tukaj? Saj imamo dovolj svojih brezposelnih, lenuhov in kriminalcev, mar ne?

  • Slovenec

   Levaki potrebujejo nove volivce, zato vlečejo sem migrante in jugovice. Izdaja Slovenije in Slovencev…

 • koza

  Vučjak je postal aktualen poleti, ker so morali mesto očistiti zaradi Letnega festivala in drugih prireditev, pa pravijo da so tja dali problematične, sedaj jih je spet vsepovsod po mestu, imeli so tudi neke policijske ure, pa ne gre, ker vedno novi pridejo.
  Ponoči se klatijo okoli hiš in probajo, če je kdo doma, tisti ki so v tujini dajo hiše paziti sosedom, a policija jih noče ven sterat, če ni lastnika zraven. Ena ženska je prišla na poziv sosedov in je hotela da gre policija z njo, pa niso hotli in je vztrajala. Krimigranti so se zelo udomačili v njeni hiši, seveda je bila demulirana. Ko pa je šla k sosedi na kavico, jih je spet našla notri. V glavnem za pop…, folk jih noče v mestu, a neki nevladnik iz EU pa jim iz Sa. govori, da morajo biti v mestu, to pomeni, da bodo tam ostali

 • Vero Beguin

  POSOJILO MED ZASEBNIMI INDIVIDUALI V 72 urah
  Priložnost za resne ljudi
  Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za
  soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke
  finančnih, ki izzovejo banke, ponudbe resnih posojil, pošteno potrdijo in hitro se gibljejo od 2000 € do 10.000.000 € za čas odplačevanja od 2 let do 25 let, naša stopnja se giblje od 2%.
  Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila.
  Moj e-poštni naslov: [email protected]
  WhatsApp: +33757910768
  ZELO DINAMIČNI TIM DO NALOGE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!