fbpx

[Video] Britanski premier Boris Johnson in zdravstveni minister covid-19 pozitivna! So okuženi tudi ostali člani vlade?

Britanski premier Boris Johnson (foto: EPA)

Britanski premier Boris Johnson je preko videa, objavljenega na Twitterju, javnosti sporočil, da je okužen s covid-19. Britancem je zagotovil, da navkljub dejstvu, da ostaja v samoizolaciji to ne bo motilo njegovega nadaljnega vodenja britanske vlade v času pandemije. Kazal naj bi zgolj lažje simptome, kot sta povišana telesna temperatura in kašelj. Od članov britanske vlade je covid-19 pozitiven tudi minister za zdravje Matt Hancock.

“Pri meni so se pojavili lažji simptomi koronavirusa, to je vročina in neprestan kašelj,” je sporočil britanski premier BOris Johnson, in priznal, da je upošteval nasvet državnega zdravstvenega svetovalca, ter se testiral.

Rezultati na test COVID-19 so bili pozitivni. Johnson je tako tako napovedal, da bo delal od doma. “Sem v samoizolaciji in to je popolnoma pravilna stvar.”

Ni trajalo dolgo, da je po Johnsonu okužbo s covid-19 javno potrdil tudi britanski minister za zdravje Matt Hancock. Na tej točki so se že začela ugibanja koliko članov Johnsonove vlade, bi še lahko bilo okuženih in kaj to pomeni za prihodnjih nekaj tednov, ki bodo najtežji v spopadanju z epidemijo.

Držite se navodil in ostanite doma
“Želim se zahvaliti vsem, ki to državo ohranjajo pri življenju v času epidemije – in prebili se bomo skozi. Način na katerega bomo to storili je seveda z upoštevanjem ukrepov o katerih ste že veliko slišali. Bolj ko se jih držimo hitreje bo naša država prebrodila to epidemijo in hitreje si bomo opomogli,” je še povedal Johnson.

Zdi se, da se Veliki Britaniji maščuje eksperimentiranje z grajenjem čredne imunosti. Britanski premier se zaveda svojih napak. Zato je ob tej priliki ljudi pozval, naj ostanejo doma, zaščitijo britanski zdravstveni sistem in s tem rešijo življenja.

Ivan Šokić