[Video] Cenzura se nadaljuje: Twitter trajno suspendiral popularnega konservativnega političnega komentatorja Alexa Jonesa

Izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey in radijski voditelj Alex Jones (vir: twitter)

Twitter je konservativnemu političnemu komentatorju Alexu Jonesu izdal prepoved rabe socialnega omrežja, potem ko je bil ta kritičen do CNN-ovega novinarja na zaslišanju v ameriškem senatu.

“Danes smo za stalno suspendirali @realalexjones in @infowars s Twitterja in Periscopa,” so zapisali pri velikanu iz Silicijske doline. To so po poročanju RT storili zaradi objave videov, v katerih se je Jones na hodnikih senata soočil s CNN-ovim novinarjem Oliverjem Darcyjem in ga skupaj s televizijsko mrežo označil za vojne hujskače, ki širijo lažne novice.

Pri Twitterju so dodali, da lova na čarovnice še ni konec, saj nameravajo storiti enako z vsemi drugimi, ki so potencialno povezani z Jonesom, da bi preprečili Jonesov morebiten poskus, da bi zaobšel suspenz.

Gre za politično motiviran suspenz
“Odstranili so me ne zato, ker lažem, temveč ker govorim resnico in smo popularni, in ker smo si drznili iti na zaslišanje komisije in se postavili po robu Rubiu, se postavili po robu lažem osrednjih medijev in povedali resnico,” je povedal Jones potem, ko je prejel suspenz. Jones je namreč pred kamerami razkril neinformiranost republikanskega senatorja Marca Rubia, ki je bil eden od članov komisije, ki je zasliševala Twitterjevega generalnega direktorja Jacka Dorseya o cenzuri na spletu.

Rubio ni vedel niti, kdo je Alex Jones, niti, kaj je InfoWars, ki sta bila v zadnjem mesecu dni suspendirana s Facebooka, z YouTuba in Applovih storitev, pri čemer je postalo očitno, da levičarski spletni velikani želijo utišati konservativce na spletu pred bližajočimi se vmesnimi volitvami. Namreč, za stvari, zaradi katerih so suspendirali Jonesa, niso suspendirali nikogar na levici, čeprav so primeri z levice velikokrat dosti hujši.

“In nato smo naleteli na Oliverja Darcyja, ki je načelnik tajne policije, in priznava, da hodi naokoli in poskrbi, da organizacije, kot je Infowars, odstranijo z drugih platform, saj smo se soočili s pošastjo, ki nas je zlorabljala in lagala o nas,” je povedal Jones o srečanju z Darcyjem, zaradi katerega naj bi ga Twitter domnevno suspendiral. Twitter je pred dokončnim suspenzom Jonesu v avgustu že začasno onemogočil rabo socialnega omrežja, potem ko je radijski komentator pozval ameriškega predsednika Donalda Trumpa naj ukrepa v zvezi s tehnološkimi velikani, ki cenzurirajo drugače misleče.

Ivan Šokić