[Video] CHAZ v CHOP: V državi anarhistov, narkomanov, pijancev, deviantov, in kriminalcev po tednu dni prišlo do prevrata!

Oboroženci v CHOP, še pred kratkim avtonomnemu območju Capitol Hill (CHAZ) (foto: Youtube)

CHOP oziroma po starem CHAZ – avtonomno območje oziroma samooklicana država znotraj ameriškega mesta Seattle, ki ga obvladujejo BLM, anarhistov in Antife je v resnici popolna katastrofae. Območje namreč postaja zbirališče narkomanov, pijancev, nasilnežev in podobne svojati, številni pa na območje prihajajo samo zato, da bi se dobro zabavali in nimajo namena protestirati proti aktualni ameriški politiki. Ob tem pa je eno jasno: ne gre za miroljubno utopijo. 

Novinar Tucker Carlson se je uvodoma dotaknil samooklicane državice CHOP oziroma po starem CHAZ, ki je v delu ameriškega velemesta Seattle razglasilo avtonomno območje. Ob tem ga je še posebej zanimalo, kako bedno v resnici živijo pripadniki tamkajšnjega “naroda”, ki je že dočakal svoj sedemdnevni rojstni dan. Poudaril je, da je o njem pravzaprav izredno malo znano. Carlson pravi, da ni jasno, ali je narod miroljuben ali nevaren in ali živi v izobilju ali v pomanjkanju. Ne ve se, ali je sovražen kot Severna Koreja, prav zato so se lotili poizvedovanja, poroča Fox News.

V videu so prikazani narkomani in brezdomci, ki beračijo, pa razni otopeli družbeni odpadniki za katere bi lahko le psihiater podal natančno diagnozo. Opazimo tudi zamaskirane oborožene ljudi, norce, ki že po videzu spominjajo na zapornike, ki imajo za seboj že vsaj nekaj umorov, ropov, posilstev in masakrov ter podivjane horde domnevno Antifa izgrednikov, ki se izživljajo nad posamezniki. V kratkem filmčku lahko opazimo tudi razne salonske levičarje, ki anarhistično dogajanje očitno dojemajo kot napredek in maškarado, v kostume oblečene deviante, predvsem pa tudi razne tabornike, ki poležavajo med šotori ter dajejo vtis, da so pod vplivom opojnih substanc. Preostali devianti pa napol nagi plešejo in skačejo okoli parkiranih vozil.

Gre za dokumentirano dogajanje znotraj t. i. CHOP-a, ki je zelo dinamičen in se spreminja pred našimi očmi, predvsem pa počasi umira, saj postaja vse manjši. Že v osnovi je bil manjši od Vatikana, meje “države” pa so zavarovane celo z betonskimi bloki, saj je prav meja ključna za ustanovitev države, kar so očitno spoznali tudi izgredniki. Sicer pa prav mesto Seattle varuje območje in ne ravno tisti, ki v CHOP-u prebivajo. Mestne oblasti so sicer za javnost sporočile, da so prišli do nekakšnega kompromisa s prebivalci CHOP-a. Slednji  dopušča tudi dostop nekaterim vozilom v lasti gasilcev in reševalcev, saj se nahaja prav na območju kjer prebiva in dela mnogo ljudi.

Pijanci v CHOP-u. (Foto: posnetek zaslona)

V območje sicer vstopajo številni aktivisti od zunaj. Govori se o organizaciji, ki pa v resnici to ni, saj gre le za skupino slabo organiziranih ljudi, ki nima enotnega vodstva. Na območju se pojavlja tudi veliko alkohola in prepovedanih substanc. Čeprav niso vsi pijani in pod vplivom drog, je takih zelo veliko. Ti mečejo slabo luč na nekatere aktiviste, ki so tam, ker želijo politične spremembe. Številni drugi se namreč le zabavajo, s tem pa prihaja  do notranjih trenj.

Norci v CHOP-u. (Foto: posnetek zaslona)

Pripadniki Antife so potem, ko so iz soseske Capitol Hill v Seattlu pregnali policijo, skupaj z anarhisti prevzeli oblast nad območjem, postavili barikade in razglasili “avtonomno območje”. Območje naj bi “varovali” oboroženi stražarji, šlo naj bi za člane John Brown Gun Club, militantno teroristično vejo Antife, katere član Willem van Spronsen je izvedel bombni napad na zvezno poslopje agencije za priseljevanje ICE.

Simpatizerji upornikov trdijo, da jim je lepo. Po besedah enega od upornikov naj bi se lokalno prebivalstvo in mala podjetja “odločili za ločitev od Seattla”, po besedah drugega upornika je avtonomna cona “država v nastajanju”. Znotraj območja o policistih “zunaj” govorijo kot o režimu. Na tej točki je pomembno poudariti, da so Demokrati vladali v Seattlu skoraj 50 let. V trenutnem mestnem svetu sedi osem demokratov in en socialist.

Jani Kos