fbpx

[VIDEO] Clinton kot Trump: Zavzemal se je za strožje varovanje meje in podvojitev deportacij nelegalnih migrantov, danes ga daje demenca

Foto: epa

Clintonove so očitno levičarski lobiji povsem posrkali vase, vendar je Bill Clinton leta 1995 govoril enako o nelegalnih migrantih, kot govori danes Donald Trump. Zakaj torej mainstream mediji Trumpa pribijajo na križ, medtem ko je bilo Clintonu prizaneseno za podobne misli? Še več, Clintona so takrat pospremili s stoječimi ovacijami za njegove besede: “V proračunu, ki vam ga predstavljam, si prizadevamo narediti več, da bi dvakratno pospešili deportacije nezakonitih migrantov.”

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je leta 1995 izjavil, da je Američane zmotilo ogromno število migrantov v njihovi državi. Opozarjal je, da Američani nimajo služb, ker so jim jih prevzeli migranti in da bi službe lahko imeli “naši državljani ali zakoniti priseljenci. Javni servisi, ki jih uporabljajo, nalagajo bremena našim davkoplačevalcem. Zato je naša administracija prisiljena ravnati agresivno, da bi bolj zaščitili svoje meje”, za kar je predvidel nove stražarje na meji. Razkril je tudi, da se dogaja dvakrat več kriminalnih dejanj kot pred prihodom tako množičnega navala migrantov, prav tako je nameraval “zrušiti” trgovanje s heroinom. “V proračunu, ki vam ga predstavljam, si prizadevamo narediti več, da bi dvakratno pospešili deportacije nezakonitih migrantov.” Na koncu je še dodal: “Smo narod priseljencev, vendar smo tudi narod zakonov” in da morajo storiti več, da se problemi, povezani z ilegalnimi migranti, končajo. Za svoje besede je požel stoječe ovacije. Vendar pa se tako on kot njegova žena Hillary Clinton danes zgražata ob Trumpovih besedah, ko zagovarja isto, kot je Clinton pred 22 leti, s čimer kažeta svoj dvolični obraz.

Kratek posnetek govora Billa Clintona, da je treba poskrbeti za čim prejšnjo deportacijo ilegalnih migrantov, si lahko ogledate tukaj:

“Nezakoniti tujci upravičeno vznemirjajo Američane”
Levičarji vedno znova dokazujejo, da jim spomin slabo deluje – in tudi Clinton ni izjema. Ta je leta 1995 pozival kar k podvojitvi deportacij ilegalnih migrantov, zahteval pa je tudi strožje varovanje meje. V svojem govoru je tudi priznal, da veliko “nezakonitih tujcev”, ki vstopajo v njihovo državo, “upravičeno vznemirja” Američane. Zato poziva, da se zagotovi varnost meje, zaposli rekordno število mejnih stražarjev in “deportira dvakrat toliko nezakonitih tujcev kot prej”.

Clinton je v posnetku celo izrazil prepričanje, da so nezakoniti migranti ukradli delovna mesta dejanskim državljanom ZDA.

Leta 2006 podprla gradnjo zidu, le 8 let kasneje pa, da izgon “nima smisla”
Prav tako je vse tiho o Hillary Clinton, ki je kot nekdanja ameriška senatorka in državna sekretarka leta 2006 podprla strožje varovanje meje, pa poroča CNS news. “Kot senatorka je Clintonova podprla gradnjo zidu na južni meji,” so zapisali. No, v le osmih letih je Clintonova popolnoma spremenila mnenje in leta 2014 trdila, da izgon “nima smisla”. Posnetek iz leta 2006, ko je trdila, da je treba zavarovati meje s tehnologijo, osebami in tudi fizičnimi ovirami, pa si oglejte tukaj (56 sekund):

Demokrati raje z migranti kot s Trumpom
Zanimivo je, da je veliko tistega, kar je Bill Clinton navedel v svojem govoru, vključno s predlogi, leta 1995, ponovil v predvolilni kampanji 45. predsednik ZDA Donald Trump. Vendar pa demokrati očitno skačejo z ene strani potoka na drugega, saj na uradni spletni strani stranke navajajo: “Demokrati v Kongresu ter v državah in mestih po državi nasprotujejo Trumpovemu sovraštvu in nestrpnosti, da bi branili svoje priseljenske sosede.”

M. S.