fbpx

[Video] Črni južnoafriški politiki grozeče pozivajo privržence k umorom belcev: “Ubili bomo tudi njihove otroke in njihove ženske!”

Andile Mngxitama (BLF) ne skriva svojih simpatij do marksizma, ideologije, ki je že pomorila prek 100 milijonov ljudi (Foto: Facebook)

Vodja južnoafriške rasistične politične stranke Black First Land First (najprej črnci, najprej zemlja – BLF) Andile Mngxitama je na shodu ob koncu tedna blizu Johannesburga izrekel več grozečih pozivov množici privržencev, med drugim je dejal tudi, da bodo za vsakega ubitega črnca ubili pet belcev in nadaljeval, da bodo pobili otroke, žene in celo pse ter mačke belcev.

Zaradi spora med taksisti je vodja južnoafriške rasistične politične stranke BLF Andile Mngxitama na svojem shodu v Potchefstroomu blizu Johannesburga javno pozival privržence k umorom belcev, med drugim je vzklikal: “Za vsakega izmed njih jih bomo pobili koliko?” In množica se je vsakič odzvala s kričanjem drug preko drugega “Pet!”, s čimer so dali vedeti, koliko belcev nameravajo pobiti za vsakega umrlega temnopoltega. Nadaljeval je z izjavo: “Umorili bomo njihove otroke, umorili bomo njihove žene, umorili bomo njihove pse, umorili bomo njihove mačke, vse bomo pomorili!”

Črnskega marksističnega radikalca razburile izjave podpornika taksistov Ruperta
Kot poroča Daily Mail, je Mngxitama kasneje zanikal, da je pozival k umorom belcev, in dejal, da so bili njegovi pozivi, sicer eksplicitni, vzeti iz konteksta. Odzival naj bi se na milijarderja Johanna Ruperta, podpornika taksistov, ki je nedavno dejal, da je imel nekoč celo svojo vojsko. Rupert je sicer v hudomušnem tonu smejočemu občinstvu to dejal, ne da bi sploh omenjal raso, prav tako pa ni omenjal Mngxitamove stranke BLF. Kljub temu naj bi Mngxitamo to prestrašilo, saj naj bi razumel, da je Rupert dejal, da ima privatno milico, s katero je grozil nasprotnikom. Rupert sicer ni eksplicitno omenil nikakršne “milice”, prav tako ni omenjal nobenega nasilja.

Johann Rupert je 4. najbogatejši Južnoafričan! (Foto: Facebook)

Bo skrajna marksistična stranka BLF prihodnje leto res vstopila v parlament?!
Vodja stranke Mngxitama, razvpit po svojem zagovarjanju marksistične revolucije in nasprotovanju kapitalizmu, je sicer napovedal, da se bo leta 2019 stranka BLF uvrstila v parlament. A če bo južnoafriška volilna komisija na podlagi pritožbe ugotovila, da stranka BLF širi sovraštvo, stranki grozi celo izguba registracije. Mngxitama je bil že neštetokrat obtožen rasizma, predstavnik za odnose z javnostjo vodilne južnoafriške stranke ANC Zizi Kodwa pa je po poročanju Daily Maila dejal, da je ANC pozvala južnoafriško komisijo za človekove pravice k preiskavi obtožb, in da pozivanje k umorom belcev predstavlja zanikanje zgodovine države.

Zizi Kodwa iz ANC se je ostro odzval na izjave Mngxitame. (Foto: Facebook)

J. Ž.