[Video] Črnka v New Yorku s kladivom nad par Tajvank

Posnetek varnostne kamere v New Yorku, ki je ujela napad črnke s kladivom na par Tajvank (foto: NYPD Crime Stoppers)

Sredi New Yorka, na Times Squaru je črnka v nedeljo, 2. maja 2021, s kladivom napadla dve Azijki. To ni prvi primer v New Yorku v katerem so črnci fizično napadli Azijce. Stvar je v zadnjem času postala stalnica.

Posnetek varnostne kamere, ki jih je objavila newyorška policija kažejo, kako je črnka brez razloga s kladivom napadla dve Azijki, ki sta se sprehajali po ulici West 42nd Street.

Črnka je dve Tajvanki, ki sta se sprehajali po ulici napadla od zadaj. 31-letna ženska, ki je prva dobila udarec s kladivom, je zaradi zadanih poškodb končala v bolnišnici. Na levi strani čela je potrebovala sedem šivov. Ko so jo v ponedeljek odpustili iz bolnišnice je po poročanju RT za ABC7 povedala, da se namerava preseliti nazaj na Tajvan.

Črnka pa se ni ustavila samo z napadom na eno od Tajvank, temveč je brez milosti udarila tudi po drugi. Ko sta ji uspeli iztrgati kladivo iz rok in se hitro umaknili, je njuna napadalka še vedno kričala za njima. Neidentificirana žrtev rasističnega napada je povedala, da sta se s prijateljico sprehajali po mestu, ko sta zagledali črnko, ki se je obnašala nenavadno. Skušali sta se ji izogniti, a ju je napadla. V letu 2021 je število zločinov iz sovraštva proti Azijcem v New Yorku porastlo za 400 odstotkov. Po podatkih posebne enote za zločine iz sovraštva je bilo samo v letu 2021 v New Yorku zabeleženih kar 80 fizičnih napadov na Azijce. Za primerjavo, v istem obdobju 2020 je bilo takih napadov zgolj 16.

Za večino najbolj brutalnih napadov so odgovorni črnci
Februarja je neznani črnec na podzemni železnici 61-letnemu Filipincu z ‘olfa’ nožem porezal od ušesa do ušesa. Priče, ki so bile v istem vagonu ob samem napadu niso storile ničesar. Nihče ni niti poklical rešilca, kaj šele policije. Za višek norosti pa so politični aktivisti teden dni kasneje v odziv na grozljiv dogodek organizirali shod proti beli nadvladi. Črnec z olfa nožem napade Filipinca, levičarski aktivisti, pa v odziv organizirajo shod proti beli nadvladi.

Marca je ravno tako črnec pred enim od blokov na Manhattnu napadel 65-letno Azijko in jo brcal v prsni koš in glavo ko je ležala na tleh. Mimoidoči niso storili ničesar, da bi ji pomagali. V aprilu je črnec napadel 61-letnega kitajskega brezdomca, ki je zbiral pločevinke za reciklažo. 49-letni Jarrod Powell, ki se lahko pohvali z zajetno kriminalno kartoteko je ubogega starca najmanj šestkrat z nogo udaril v glavo, ko je ta nemočen ležal na tleh.

Ivan Šokić