[Video] Demokrati v spodnjem domu izglasovali odpoklic z oblasti Trumpa, Republikanci v senatu napovedujejo, da bodo obtožnico zavrgli

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi vodi medijsko vojno proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu v primeru njegove odstavitve zaradi izmišljene ukrajinske afere. (foto: EPA)

Demokrati so z večino v spodnjem domu ameriškega kongresa po partijski liniji izglasovali odpoklic z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Da bi se to lahko tudi realiziralo, je potrebna še večina v Senatu, kjer pa imajo večino Republikanci, ki so že napovedali, da bodo glasovali proti odpoklicu brez kakršnekoli razprave in s tem tudi končali farso.

Glasovanje o odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa je v spodnjem domu ameriškega kongresa potekalo brez presenečenj. Demokratska večina je po partijski liniji izglasovala Trumpov odpoklic navkljub temu, da nimajo nobenega tehtnega razloga. Vse njihove obtožbe proti Trumpu so se namreč v zadnjih šestih mesecih izkazale za lažne.

Vodja Republikancev v senatu Mitch McConnell je ob tem že napovedal, da namerava obtožbe proti Trumpu zavrniti na glasovanju, saj se mu po pisanju RT stvar ne zdi vredna debate. Glavna obtožba Demokratov proti Trumpu je “zloraba pooblastil”, a kakor se je izkazalo med več mesecev trajajočimi zaslišanji gre zgolj za domneve, ugibanja in želje posameznikov, ne pa dejstva.

To je tretji odpoklic z oblasti v zgodovini ZDA. In pričakovati je, da bo, tako kot se je to zgodilo z odpoklicem z oblasti predsedniku Andrewu Johnsonu leta 1868 in Billu Clintonu leta 1998, tudi ta proti Trumpu klavrno propadel.

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je dolgo časa odlašala s sprožitvijo postopka o odpoklicu z oblasti proti Trumpu. Na koncu se je bila prisiljena ukloniti volji radikaliziranega dela Demokratske stranke, ki je zahteval totalno vojno proti Trumpu.

Pelosi je bila postavljena pred izbiro, ali odstopi s svojega položaja, ali pa ostane na položaju in z naslednjimi volitvami zapravi tako možnost demokratskega predsednika kot tudi večino v spodnjem domu. Predsednica predstavniškega doma je svoje lastne interese postavila pred dobro stranke.

V vsem tem času je namreč podpora Trumpovega odpoklica z oblasti vztrajno padala. Po zadnjih raziskavah več ameriških volivcev nasprotuje odpoklicu, kakor nasprotno.

Ivan Šokić

 • AlternativaZaSlovenijo

  Zmaga Trumpa na naslednji volitvah je zagotovljena. Laburisti v VB so pušnili, demokrati v USA bodo pušnili. Hudo bo za naše levičarje, zelo hudo.

  • Andrej

   Ne upaj. Slovenec (prišlek) ni Amerikanec.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Tukaj živeče mrhovinarje- levičarje nimam za Slovence.

 • francelj3

  Ameriški skrajni levuharji, da ne rečem boljševiki, so povsem zblazneli. Zaradi poraza na zadnjih predsedniških volitvah, ki je bil posledica njihovega nepoznavanja ameriškega elektorskega volilnega sistema, se poskušajo znebiti predsednika Trumpa na protizakonit in protiustaven način, saj pri njihovih obtožbah ne gre za (a) nič dokazanega in (b) nikakršno kršitev kateregakoli zakona. Ne samo Slovenijo, ves svet zaradi radikalnih levuharjev jemlje hudič.

 • PORK Amashina

  Kretenarija demokratov na kvadrat.Bravo Trump.

 • xtc

  Težava Fančija 6 Co je v tem ,da sta v senatu na stran Republikancev pristopila še dva Demokrata.
  Demokrati uničujejo lastno stranko in si odganjajo tudi zmerne volilce v trumpov tabor-praktično je že jasno NOBEDEN Demokratski kandidat NE MORE več premagati Trumpa-niti tisti ne od odzunaj,ki bi računal na volilno bazo Demokratov,ki so v prostem padu.

 • Piš

  Deli in vladaj. Ko gre pa za denar,
  trgovski sporazum, orožarski posli, razne “pomoči”, pa demokrati na veliko glasujejo v podporo Trumpu.
  Vladajo jim pa itak korporacije, razni lobiji in Military–industrial complex.

 • Andrej

  Demokrati? Bi jim verjel, če se ne bi spečali z LGBT, musliči, in podobnimi.

 • PLavi-mil

  Ta zmečkana babura dela račun brez krčmarja, naši režimski mediji ji pa ploskajo.

 • Nata

  Napačno ” damo ” so izbrali !!!

 • jovo

  Še kar en mandat.

 • macon

  “In reality they’re not after me they’re after you,”

  je popolnoma res, ker četudi umaknejo Trumpa bo še naprej bogataš in užival bogataško življenje. Socialistični dekretarji in permisivci bodo s svojo norostjo uničili malega človeka, ki nima bogataških rezerv.

 • PORK Amashina

  Hehe.Lahko se obrišete pod nosom pokvarjenci ki bi radi sodelovali s terorističnim Iranom,Obama,Clintonova,Merklca pa evropski in slovenski levičarji,pa kvazifeministi,kvazihumanisti itd..Bogdaj da Trunp skensla vas vse.