fbpx

[Video] Demokratske igrice niso obrodile sadov: Proces proti Donaldu Trump se bliža koncu

Ameriški predsednik Donald Trump (foto: EPA)

Farsa, ki so jo Demokrati začeli s pozivom k odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa se bliža koncu. Danes naj bi potekalo glasovanje o prizivu dodatnih prič, predlog pa naj bi padel, s čimer bi se tudi proces v senatu nemudoma končal.

Republikanski senator Lamar Alexander je v četrtek, 30. januarja 2020, napovedal, da bo glasoval proti prizivu dodatnih prič v procesu poziva k odpoklicu z oblasti, ki trenutno poteka v ameriškem senatu proti predsedniku Donaldu Trumpu.

“Sodeloval sem z drugimi senatorji, da bi zagotovil, da imamo pravico zahtevati več dokumentov in prič,” je povedal Alexander in dodal, da “ni potrebe po še več dokazih, da je predsednik pridržal ameriško pomoč, vsaj deloma, za vršenje pritiska na Ukrajino, da preiščejo Bidena.”

Odločitev senatorja, ki se bliža upokojitvi, je po poročanju Breitbarta jasen znak, da senat ne bo imel zadosten podpore za priziv še več prič, kar bi pomenilo konec procesa proti Trumpu po skrajšanem postopku.

https://twitter.com/alx/status/1222996765412143107?

Tiho ni ostal niti ameriški predsednik. “Američanom vseh političnih prepričanj se gnusijo strankarske potegavščine, lovi na čarovnice in prevare Demokratov,” je povedal Trump in poudaril da Demokratsko stranko v velikem številu zapuščajo regristrirani Demokrati in neodvisni volivci.

Ivan Šokić