fbpx

[Video] Donald Trump državljanom voščil: “Jaz delam, vi se zabavate. Srečno novo leto!”

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je z voščilom ob vstopu v leto 2019 opomnil, da kljub temu, da se jih večina zabava, on še vedno dela. Trump se tako letos izjemoma ni udeležil tradicionalne novoletne zabave v letovišču Mar-a-lago.

Ameriški predsednik Donald Trump je v svojem novoletnem voščilu Američane opomnil, da je še vedno v Beli hiši, kjer se trudi, da bi zagotovil financiranje obmejne varnosti: “Medtem, ko jaz še vedno delam v Beli hiši, se vi zabavate, a vas ne krivim za to.” Predsednik je letos sicer izpustil zabavo v svojem floridskem letovišči Mar-a-lago, ki se je tradicionalno udeleži in je tako tudi v ponedeljek ostal v Beli Hiši. “Uživajte in imejte veliko leto, imejte resnično, resnično srečno in veselo novo leto!” je še povedal.

Brez zidu ne bo mogoče zagotoviti varnosti ob meji
Predsednik je prav tako zagovarjal izgradnjo zidu na mehiško ameriški meji in pojasnil, da zidovi delujejo pri zagotavljanju varnosti, saj se nekatere stvari skozi obdobja ne spremenijo. Povedal je še, da za dobri stari zid ne bo nikoli alternative in pozval Američane, naj to dopovejo demokratom. Prav tako je povedal, da pričakuje s strani demokratov predlog proračuna, ki bo po vsej verjetnosti prisrčen, a ne bo ničesar namenil varnosti ob meji in konkretno izgradnji zidu. Prav tako je izrazil nasprotovanje ostalim alternativnim tehnološkim rešitvam, ki jih je označil kot neučinkovite in poudaril, da brez zidu ne bo možno zagotoviti varnosti. Preteklo leto je sicer označil kot zgodovinsko in polno dosežkov.

Prototipi Trumpovega zidu na meji z Mehiko (vir: twitter)

J. Ž.