[Video] 50 tisoč glava tempirana bomba v Londonu – si tega želimo tudi pri nas?

Sobotni shod 50 tisoč glave množice podpornikov Palestincev v Londonu se je sprevrgel v nasilništvo. (Foto: AFP)

V luči nezakonitih migracij se že kar nekaj časa opozarja na tempirano nevarnost, ki jo predstavljajo migranti v državah, kjer se naselijo. Marsikdo meni, da to sedaj med drugim dokazuje tudi velikanska udeležba na protizraelskem protestu v Londonu. 

Navkljub opozorilom londonske policije, da lahko aretirajo vsakogar, ki podpira teroristično skupino Hamas, se je v soboto na protiizraelskem shodu zbralo preko 50 tisoč ljudi.

Pred popoldanskim shodom so se udeleženci shoda zbrali v bližini sedeža BBC News, od koder so začeli pohod skozi britansko prestolnico. V rokah so nosili palestinske zastave in transparente z napisi “svoboda za Palestino”, “konec pokola” in “sankcije za Izrael”.

Foto: AFP

Protestniki so grajali vlado ZDA in Združenega kraljestva zaradi podpore Izraelu. Predsednik propalestinske organizacije Friends of Al-Aqsa Ismail Patel je pozval, da naj ljudje po svetu vstanejo in pozovejo “h (končanju) te norosti”. 22-letni študent Belal Stitan je dejal, da ga je strah za svoje sorodnike v Gazi. “Nihče v Gazi ni dobro. Vsa moja družina je v Gazi in nihče izmed njih ni v redu,” je povedal za Reuters.

Med udeleženci shoda so bili, kot kaže, tudi pripadniki skrajne organizacije Antifa:

V soboto je bil sedež BBC umazan z rdečo barvo. Skupina, imenovana Palestine Action, je po poročanju New York Posta že prevzela odgovornost za incident in ob tem obsodila poročanje izdajatelja televizijskega programa, ker naj bi ta z njim dejal “soglasje za izraelske vojne zločine”. “Mi v Palestine Action ne moremo stati ob strani in pustiti, da zahodni mediji opravičujejo in dajejo soglasje za genocid z rasističnim, brezčutnim poročanjem,” je namreč izjavil njihov tiskovni predstavnik.

Ni šlo brez nasilnega obnašanja
Na spletu pa je zaokrožil tudi posnetek, ki prikazuje naravo nasprotnikov Izraela. Ko so namreč slednji ugledali podpornika Izraela z zastavo v rokah, so se besno pognali za njim, kot da bili na Divjem zahodu, slišati pa je bilo mogoče tudi vzklik “Allah Akbar”, kar dokazuje, da so bili med njimi pripadniki muslimanske vere. Policija je bila primorana priskočiti na pomoč moškemu, ki se ne strinja z njihovimi protizraelskimi stališči.

Policija in vlada sta po napadu Hamasa opazili porast antisemitskih zločinov in incidentov v Združenem kraljestvu, medtem ko so policisti v Sussexu na jugovzhodu Anglije v petek aretirali 22-letno žensko, osumljeno, da je imela govor v podporo Hamasu, poroča Times of Israel. V Veliki Britaniji prepovedana teroristična organizacija, njeni člani ali tisti, ki so spoznani za krive iskanja podpore zanjo, so lahko s skladu z britansko zakonodajo obsojeni na do 14-letno zaporno kazen.

Ž. N.