fbpx

[Video] Evropski poslanec: Levica nima pravice odločati, kdo je dober Evropejec ali kaj je prava demokracija!

Evropski poslanec Hidvéghi Balázs (Foto: FB)

Intelektualni teror levice se mora po besedah madžarskega evropskega poslanca Balázsa Hidvéghija končati, saj ni njihova pravica odločati o tem, kdo je dober Evropejec ali kaj je prava demokracija. “Konservativci ne smejo nikoli stopiti na pot Evropske ljudske stranke. Nasprotno, vztrajati moramo pri svojih krščanskodemokratskih vrednotah,” poudarja. 

Madžarski evropski poslanec Balázs Hidvéghi je v svojem nedavnem govoru pred ostalimi evropskimi poslanci povedal, da evropska levica izvaja intelektualni teror proti vsakomur, ki si drzne razmišljati drugače kot oni. “Za ekstremista označijo vsakogar, ki nasprotuje islamski migraciji, ki brani tradicionalno družino ali brani otroke pred propagando LGBTI.” To po njegovih besedah dokazuje, kako histerični in netolerantni so postali socialisti, liberalci in zeleni.

Balázs je kritičen, ker so pokazali odkrito nespoštovanje do demokratične volje ljudi. “Švedi in Italijani so izvolili konservativno vlado, sedaj pa prihaja do napadov nanje. Naj bom jasen: To, da si Proevropejec, ne pomeni, da si tudi levičar. Definitivno ni pravica oziroma privilegij levice, da ta definira, kaj je tisto, kar predstavlja Proevropejca ali odloča, kdo je dober konservativec ali krščanski demokrat,” je poudaril.

Omenjena diskusija je po njegovih besedah ponazoritev spodletele politične strategije Evropske ljudske stranke. “Gospod Manfred Weber je svojo stranko spektakularno usmeril v slepo ulico,” je pripomnil in dodal, da se to zgodi, ko odstopiš od svojih načel v upanju, da bo levica omogočila nekakšne položaje ali prijazen odnos s strani medijev. “Nikoli ne bodo zadovoljni z vami. Ne bi smeli slediti tej poti,” je odločno izpostavil poslanec Balázs, sicer član stranke vladajoče madžarske stranke Fidesz.

Levica znotraj EU je že dlje časa kritična do Madžarske, saj se Madžarska odločno upira migracijam, ki jih podpirajo Sorosove nevladne organizacije. “Bruselj in Berlin še naprej streljata v hrbet Madžarski, ker se upira migracijam, vendar se ne bomo vdali in bomo kljub političnim pritiskom zaščitili meje,” je nedolgo tega dejal predsednik madžarske vlade Viktor Orbán. “To, kar počne Bruselj, je izdaja.” Bruselj je sicer kritičen do Madžarske, ker v javnem izobraževanju in medijih ne dovoljuje spolne propagande. “Zahteve Bruslja so nesmiselne in v nasprotju z madžarskim stališčem, da so za spolno vzgojo otrok odgovorni starši,” je pojasnil Orbán.

Sara Kovač