fbpx

[Video] FBI aretiral Epsteinovo madame, obtoženo pedofilije in zvodništva. Bo tudi ona samoumorjena?

Obtožnica proti 58-letni Epsteinovi madame Ghislaine Maxwell (foto: EPA)

V New Hampshiru so ameriške oblasti aretirale partnerico judovskega milijarderskega pedofila Jeffreya Epsteina, Ghislaine Maxwell. Obtožena je zvodništva, pedofilije in siljenja otrok v prostitucijo.

V jutranjih urah v četrtek, 2. julija 2020 je FBI v New Hampshiru aretiral “madame” in partnerico pedofilskega judovskega milijarderja Jeffreya Epsteina, 58-letno Ghislaine Maxwell.

Maxwellova naj bi se skrivala na zasebni posesti v Bradfordu. Več kot štiri tisoč kvadratnih metrov veliko posest je kupila z gotovino, za lastništvo, da bi skrila svojo identiteto, pa se je poslužila kar podjetja. Tam naj bi se skrivala od decembra 2019.

Obtožnica Maxwellovo bremeni, da je med leti 1994 in 1997 v Londonu, New Yorku, New Mexicu in na Floridi zapeljevala tri neimenovana dekleta mlajša od 18 let. Z dekleti naj bi se spoprijateljila, jih vodila v kino in nakupe ter normalizirala vzorce zlorabe, ko se je pred njimi slačila. Deklice je spodbujala, da odpotujejo in spoznajo Epsteina in imajo spolne odnose z njim. To jim je prikazovala kot “skupinski masažni seks”.

Posledica tega, da je mladoletnice predstavila Epsteinu, je bila Epsteinova spolna zloraba deklet v njeni odsotnosti. Ravno tako je leta 2016 v tožbi Virginije Giuffre Roberts lagala, da ni nikoli zapeljevala ali imela spolnih odnosov z mladoletnicami.

Če bo spoznana za krivo, jo po poročanju Daily Mail lahko doleti dosmrtna ječa. Glede na to, kako je končal Epstein, bi jo znala dosmrtna ječa doleteti še preden se začne sojenje. “Samomor”. Njeni odvetniki so se strinjali, da se postopek preseli v New York.

Ivan Šokić