fbpx

[Video] Finska v boj proti množičnim migrantskim posilstvom s petjem in plesom: “Stop, ne dotikaj se me, to je moj ne ne kvadrat!”

(foto: tiktok)

Mestne oblasti v Oulu na severu Finske so za projekt “The Safe Oulo Project” namenile 2,5 milijona evrov davkoplačevalsega denarja. S to iniciativo naj bi se borili proti množičnim posilstvom, ki so pretresla mesto lansko leto. Rezultat, naravnost idiotski videoposnetek plešočih, ki pojejo, naj se jih ne dotikajo.

“Moje rodno mesto je lansiralo 2,5 milijonov evrov vreden projekt imenovan Varen Oulu, katerega namen je boj proti (migrantski) posiljevalski krizi,” je opozorila Twitter uporabnica Tiina Wiik.

“Tja gre denar,” je bila zgrožena Wiikova. “Ubijte me zdaj. Vsaj bodite prijazni in me lobotomizirajte, da ne bom morala živeti s to sliko v glavi.”

https://twitter.com/SwanOfTuonela/status/1233493251140849668?

Njena reakcija ni nikakršno pretiravanje. Dejstvo, da so mestne oblasti za kratek video v katerem pet oseb v srednjih letih okorelo pleše na mestu in pojejo “stop, ne dotikaj se me. To je moj ne ne kvadrat,” namenile tako vrtoglavo vsoto denarja zbledi zgolj ob dejstvu, da so bili vodilni prepričani, da bo to ustavilo posiljevalce.

Oulu je leta 2019 pretresel škandal, ko je prišlo v javnost, da je skupina migrantov spolno zlorabljala deklice stare komaj 10 let. Po poročanju Voice of Europe, so Afganistanci in iračani na Finskem 40x več osumljeni spolnih zločinov od Fincev.

Ivan Šokić