fbpx

[Video] Francoski nobelovec že aprila razkril, da je SARS-CoV-2 umetno ustvarjen virus

Francoski virolog in dobitnik Nobelove nagrado za medicino 2008 Luc Montagnier (foto: EPA)

17. aprila 2020 je v oddaji na francoskem osrednjem mediju CNEWS gostoval prejemnik Nobelove nagrade za medicino Luc Montagnier, ki je delil svoje strokovno mnenje o odkritjih glede virusa SARS-CoV-2 in kako se ta navezujejo na HIV, za kar se je specializiral in v zvezi s čimer je leta 2008 tudi prejel Nobeleovo nagrado.

Francoski virolog in dobitnik Nobelove nagrade za medicino Luc Montagnier je v oddaji, posvečeni izvoru novega koronavirusa, spregovoril o podobnostih s HIV, ki ga je pomagal odkriti.

Montagnier je v oddaji na CNEWS povedal, da so RNK sekvence, ki jih ima tudi HIV, kratke, a še vedno dovolj dolge, da se aktivno kodira z njimi. Njegova trditev je v studiu bila deležna skepticizma, a za Montagnierja je to dovolj dober dokaz, da SARS-CoV-2 ni nastal kot posledica naravne rekombinacije, temveč je v njegov nastanek moral biti vpleten laboratorij.

Kaj točno so kitajski znanstveniki v Wuhanu počeli, je samo špekulacija, a dopušča, da so morda iskali način, kako zdraviti AIDS. Podobnost med HIV in novim koronavirusom so pred časom izpostavili tudi drugod, saj virus ravno tako kot HIV napada T-celice imunskega sistema.

Montagnier je ob tem povedal, da se vršijo hudi politični pritiski, da bi te informacije ostale zamolčane. Vseeno je po mesecu dni od te oddaje vedno bolj sprejemljiva teza, da je virus ušel iz laboratorija, kakor je o tem takrat še ugibal Montagnier.

Dobra novica naj bi bila, da ker je virus umetno ustvarjen, z vsako mutacijo izgublja na svoji moči, zaradi česar bi po mnenju Montagnierja lahko izginil v dokaj kratkem obdobju.

Ivan Šokić