fbpx

[Video] Francozinji v Parizu zaradi prepira okoli psov zabodli muslimanski migrantki!

Foto: STA

Potem ko je čečenski najstnik pred enim tednom odrobil glavo francoskemu učitelju zgodovine, v Parizu očitno rastejo medetnične napetosti. Daily Mail poroča, da naj bi bili pod Eifflovim stolpom večkrat zabodeni dve muslimanki, ki sta bili na sprehodu. Prepir naj bi se razvnel zaradi psov in lastnici psov naj bi napadli in večkrat zabodli muslimanki.

V Parizu očitno prihaja do vedno večjih medetničnih napetosti, še zlasti po dogodku prejšnji teden, ko je čečenski najstnik odrobil glavo francoskemu učitelju zgodovine. Tako vsaj deluje po poročanju Daily Maila, ki je šokiral z novico, da sta pod Eifflovim stolpom bili večkrat zabodeni muslimanki, ker naj bi lastnici psov prosili, če dasta svoja psa na povodca.

Incident naj bi se zgodil, potem ko sta muslimanki odšli na sprehod in nekje v bližini Eifflovega stolpa naleteli na dve, kot poroča policija, Francozinji, ki sta sprehajali svoja psa.

Muslimanki naj bi ju prosili, naj svoja psa privežeta na povodec, a sta lastnici to zavrnili in razvnel se je prepir, v katerem sta muslimanki potegnili krajšo. Belki naj bi namreč, poleg žalitev glede njune etnične in religiozne pripadnosti, postali tudi fizično nasilni, izvlekli noža in muslimanki celo večkrat zabodli.

Predsednik Emmanuel Macron pripravlja predlog zakona za obravnavo islamskih skrajnežev na državnem nivoju, saj oblasti zanje trdijo, da ustvarjajo vzporedno družbo, nekompatibilno s francoskimi vrednotami. Toda člani francoske muslimanske skupnosti, ki šteje več kot pet milijonov, so se pritožili nad “islamofobijo”, ki jo je povzročilo zapiranje mošej in muslimanskih organizacij.

Epilog napada

Policija poroča, da naj bi napad na muslimanki bil etnično motiviran, saj naj bi ga spremljali komentarji “Umazani Arabci” in podobno. Žrtvi, Kenza, 49, je bila šestkrat zabodena in končala v bolnišnici s prebodenimi pljuči, in Amel, nekoliko mlajša nečakinja, ki so ji morali narediti manjši poseg na roki, sta jo na koncu še dobro odnesli.

O napadu sprva niso objavili nobenih informacij, kar je povzročilo nejevoljo na družbenih omrežjih, kjer so krožile slike s kraja dogodka. Krožil je tudi posnetek ženske, ki kriči med zabadanji noža.

Na družbenih omrežjih in tudi nasploh med prebivalstvom vse bolj brbota, potem ko je prejšnji teden prišlo do umora učitelja zgodovine, Samuela Patyja, ki mu je čečenski najstnik odrobil glavo, še zlasti pa, ko se je izvedelo, da je bilo dejanje posledica fatve, ki sta jo nanj razpisala oče dijakinje iz njegovega razreda in lokalna mošeja.

Aleš Ernecl