fbpx

[Video] Frankfurtska policija proti Antifa zdraharjem in nasprotnikom omejevalnih ukrepov uporabila vodni top!

Frankfurtska policija v akciji (Vir: Zajetje zaslona Twitter)

Frankfurtska policija je na protestih gibanja “Querdenken”, po poročanju medijev in policije sodeč, je šlo za mešanje protestov proti ukrepom proti epidemiji in Antifinih anarhistov, uporabila vodni top, da bi prekinila proteste. Protestniki so bili namreč velikokrat opozorjeni, da bo policija prekinila protest, če se ne bodo držali ukrepov za zajezitev virusa, pa besede niso zalegle. Ko se tej zmedi doda še Antifa, anarhistična organizacija, policija ni imela druge možnosti.

Policija v Frankfurtu je bila primorana uporabiti vodni top zoper protestnike. Po poročanju nekaterih nemških medijev, na katere se sklicuje disclose.tv, npr. t-online, je šlo za zmes protestov in protiprotestov, akterji pa so bili za naše razmere nenavadni: protikoronski protestniki in Antifa.

Policija je protestnike očitno ves čas opozarjala na ukrepe za zajezitev virusa, ki jih niso upoštevali, vmes pa so se še udarili z AntiFa anarhisti in po poročilih sodeč so zoper obe skupini protestnikov uporabili vodni top. Na posnetkih spletnega medija Disclose.tv je razvidno, kako frankfurtska policija uporabi vodni top proti Antifa zdraharjem:

https://twitter.com/disclosetv/status/1327628865984995332

Katere politične provenience so “Querdenken”?

Če želite povsem razumeti, kaj se dogaja v Nemčiji, ne morete preprosto preslikati akterjev na naše razmere, ker je v odnosu do naših razmer situacija v Nemčiji veliko bolj zapletena. Medtem ko v Sloveniji nimamo “desnih anarhistov”, ki bi protestirali na ulicah (čeprav gotovo obstajajo desničarji, ki jih situacija s covidom jezi in bi si sami želeli, da lockdowna ne bi bilo), v Nemčiji gibanje “Querdenken” očitno velja za gibanje t.i. desnih anarhistov ali gibanje, v katerega naj bi se infiltrirala vsaj tretjina t.i. skrajnih desničarjev. Naloga nemške policije je zato še toliko bolj zapletena. V opozorilo razumevanju nemške situacije pa je vsekakor smiselno dodati, da tudi nemškim osrednjim medijem ne gre zaupati in bi lahko bilo, da je to, da anticovid protestnike imenujejo “desne” ali “tretjinsko desne”, eden levičarskih medijskih spinov.

Aleš Ernecl