fbpx

[Video] Nemška kanclerka napoveduje “mehko zapiranje države”: Zapiranje lokalov, restavracij, prepoved javnih dogodkov!

Nemška kanclerka Angela Merkel (foto: EPA)

Nemška kanclerka Angela Merkel načrtuje “mehko zapiranje države”, ki bi pomenilo zaprtje barov, restavracij in prepoved javnih dogodkov, medtem ko bodo šole za zdaj ostale odprte. V ponedeljek, 26. oktobra 2020 so v Nemčiji potrdili 8.685 novih okužb. 

Pričakovalo se je, da bo nemška kanclerka Angela Merkel najavila nove zaostritve ukrepov za zajezitev širjenja pandemije covid-19, že v torek, 27. oktobra 2020, a je zaradi nesoglasij, to bilo prestavljeno na sredo.

Po novih zaostritvah, ki jih po poročanju Euronews želi nemška kanclerka Nemcem prodati kot “mehko zapiranje države” bi se zaprle restavracije, lokali in odpovedali javni dogodki, medtem ko bi šole in nekatere trgovine za zdaj ostale odprte. Merklova želi ukrepe uvesti na državni ravni za kar je potrebno soglasje deželnih glavarjev.

Na območjih z visoko stopnjo okužb veljajo strožji ukrepi
Od torka dalje pa bo polno zaprtje nastopilo v bavarskem okrožju Rottal-Inn. Šole in vrtci so zaprti, ravno tako so odpovedani javni dogodki. V Okrožju so namreč preko vikenda zabeležili več kot 200 novih okužb na 100 tisoč prebivalcev, kritična meja je postavljena na 50 okužb na sto tisoč prebivalcev. To je drugo okrožje na Bavarskem, ki je moralo v zaprtje zaradi ekspolzije novih primerov wuhanskega koronavirusa.

V Nürnbergu, ki se ravno tako nahaja na Bavarskem, so zaradi covid-19 že odpovedali letošnji božični sejem. Po trditvah župana Marcusa Koeniga bi odprtje božičnega sejma, v času pandemije covid-19, ljudje lahko razumeli napačno. Kar leta in leta ni uspelo islamističnim teroristom, je uspelo covid-19.

Ivan Šokić