[Video] Francoski oblastniki z orožjem nad rumene telovnike, ki so pozivali Macrona k odstopu!

Foto: Twitter

Le teden dni potem, ko je bil organizator rumenih jopičev v Franciji pohabljen do smrti, so se protestniki odločili, da sobotne demonstracije posvetijo pozivu k z zmanjšanju policijskega nasilja, ki so ga sicer konstantno deležni rumeni jopiči, ki nasprotujejo ignoranci francoskih oblastnikov pod taktirko predsednika Emmanuela Macrona.

Želimo, da Macron odstopi, prav tako pa želimo, da policija preneha z izvajanjem nasilja, ki ga ta povzroča z izstreljevanjem gumijastih nabojev,” je poudaril 33-letni pripadnik rumenih jopičev Jacques Caron.

Ironija, protest se je sprevrgel v nasilje s strani policije, čeprav so protestniki ravno proti razmahu tega tudi demonstrirali.

Vse odkar se je pojavilo gibanje rumenih jopičev, ki se v prvi vrsti zavzema za Macronov odstop, je bilo poškodovanih okrog 1.900 protestnikov in 1.000 policistov.

Policija v roki drži tako imenovani “Flash-ball” s katerim izstreljujeo “nesmrtonosne” gumijaste metke premera 44mm, na desni strani Jacques Caron, ki je izgubil desno oko zaradi gumijastega metka, policije Foto: Twitter

Prišlo pa je tudi do desetih smrtnih žrtev, vključno z 80-letno Francozinjo, ki je umrla po tem, ko je skozi njeno okno poletel solzivec, medtem ko je ta poskušala namestiti rolete na oknu. Ta je bila odpeljana v bolnišnico, kjer je ta med operacijo umrla zaradi šoka, so poročali lokalni mediji.

Policija je v soboto proti protestnikom uporabila solzivec in izstrelila vrsto gumijastih nabojev, da so nekateri protestniki ostali brez oči.

Foto: Twitter

Francoski minister za notranje zadeve je po poročanju Zerohedge priznal, da je bilo tekom države aktiviranih kar 80.000 pripadnikov varnostnega osebja, vključno pa še 5.000 pripadnikov v Parizu.

Foto: Twitter

V mestu Valance na jugu Francije je župan mesta povedal, da so bili sprejeti ustrezni ukrepi z namenom priprave na okrog 10.000 protestnikov, poroča britanski Daily Mail.

Potem, ko so policisti nad protestniki v Parizu uporabili solzivec, so ti pričeli skandirati: “Macron odstopi!” in nad policiste pričeli metati  steklenice in druge predmete, ki so jih imeli pri roki.

H. M.

 • AlojzZ

  Francoski oblastniki z orožjem nad rumene telovnike, ki so pozivali Macrona k odstopu!

  Nič takega, da bi bilo vredno objave. Saj zato pa je policija, kajne? Da brani oblast, kajne?

  • sumljivislon

   kruha ni……….jejte potico…:(

  • slovenec1000

   niti ne, če zahtevajo odstop, bi moral macron odstopiti, ker macron po takih protestih ni več legitimen

   • Zgornji

    TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

   • stane

    Tudi cerar ni bil vec legitimen,ko je bil odstopil,je nato sel v podpis marakeske,lizbonske,istanbulske deklaracije. Kaj se mu je zgodilo? Po slovensko nic.
    Ni se oglasil noben predstavnik ustave,noben predstavnik pregona kaznivega dejanja. Predstavljanje za nekoga,ki to vec nisi je kaznivo,zloraba polozaja,neobvescenost drzavnega zbora,ker gre za mednarodni svetovni akt,bi moral biti razpisan referendum,da drzavljani SLOsami odlocimo kako zelimo ziveti. Veliko tock je za obtozbo in obsodbo cerarja.

  • stane

   Zlocinsko oblast!!!

 • samsara

  Nekdanji Rothschildov bančni uslužbenec (čeprav po izobrazbi ni bančnik), kaže svoj pravi jaz.
  V spominu mi je ostal del komentarja tukajšnjega sokomentatorja, da je v predvolilni kampaniji, katere sam nisem spremljal, Šarac izjavil, da bi kot prvega tujega državnika, če bo sam izvoljen na mesto premierja, obiskal prav Macrona.
  Neka skupna energija je prisotna med omenjenima dvema, ki ju zunajčutno povezuje in druži, očitno.
  V pojavnem svetu pa je njuna podobnost ali pa sorodnost, zaznavna na bolj konvencionalen način.

  • stane

   V katerem bunkerju,ga bo obiskal?

 • totex39

  To za Francijo ni rešitev, da na protestnike gredo z orožjem, kvečjemu jih lahko pelje v pravo revolucijo.

  • Zgornji

   AMENNN : IN TO ČIIIIIIIM PREJ – TEM BOLJE BO TO ZA PLANET + ZA CELOTNO VESOLJE !!! ! !!!

 • Mihilus

  Če bi se kaj takšnega dogajalo v Siriji, Iranu ali Venezueli bi že klicali k mednarodni intervenciji. Kdaj bo intervencija v Franciji? Treba odstranit tega tirana dol iz oblasti. Ima nižjo podporo kot Maduro, Assad in Khomeini.

  • slovenec1000

   kaj čmo, macron je pač ˝naš˝

 • rrrrr

  V Nedeljskem dnevniku sem čital, da je 36,25 fašistov v rumenih telovnikih blokiralo in razdejalo glavno mesto Belgije, Pariz. Nosili so transparente s podobami Hitlerja, Vichyja in madame Pompadur. Tekla je tudi kri. A poškodbe so si nacisti prizadejali kar sami , ker so z odvrženimi bumerangi iz Anarktike zgrešili neoboroženega dežurnega policista na kolesu. .Zahtevali so tudi prestop nizozemskega predsednika Macrona k Barceloni, pa mu ne mama, ne teta iz Nemčije niti Mirovni inštitut iz Slovenije tega niso dovolil.
  …..Resnično razmišljam, ali naj Nedeljskemu še naprej povsem zaupam….Madame Pompadur…lepo vas prosim !

  • stane

   Mamaaaaa,kaaaaj takegaaa……

 • xtc

  Sleje kot preje bo fašistični Makaronček padel kot bo tudi Merckelca ni daleč.

  • Zgornji

   Hja, upamo že , ja, ampak, ne smemo pa biti tako naivni oziroma prehitri z zmagoslavnimi sodbami, kajti : še vedno imajo Pokvarjneci Levuharski Preveč moči !!! ! !!!

   • stane

    Ja,prevec moci! Zakaj ze? Zaradi kilavosti in neodlocnosti desnicarjev. Tudi neinfo.ima svoje posledice.
    Na vprasanje novinarke:kaj mislite je pod to vlado kaj boljse?ne ni, ji odgovori anketiranka. Zakaj?no kucan nima prste zraven,nebi rekla,da je on kaj kriv. Prejsnja vlada in cerar so krivi. Vidi se neznanje,kdo je s kom povezan in kako. Kdo v resnici vodi drzavo. Ni cudno,da so rezultati tudi cudni.

 • ZatonMesecnikov

  Francoska Levičarska policija ni nič manj nasilna od nekdanjih Ljudskih Milic, po Vzhodu in Jugu.

 • sodnikisozločinci

  Francozom lahko v njihovem boju proti globalistični podgani Makaronu najbolj pomagamo z bojkotom Leklerka in prenehanjem kupovanja francoskih izdelkov. Enako Nemcem, …

  • joza joza13

   In kaj boš dosegel z bojkotom eLeclerca?
   Kaj imajo ti dve Slo franšizi skupnega z Macronom?
   … z bojkotom se boš le v koleno ustrelil, ker boš še dodatno izgubil na konkurenčnosti slovenske trgovine in dejansko je e’Leclercov hipermarket najbolje založena štacuna v Sloveniji z najkvalitetnejšo ribarnico – to so dejstva… določeni prodajalci pa so res malce čudni.

   Ne rabiš pomagat Francozom. Pomagaj sebi!

   • stane

    Komu bos pomagal,ko se bo to isto zgodilo pri nas. Glede na to,kaj vlada pocenja,se bo zgodil upor. Samo,da pri Slovencih je toleranca zelo visoka.

    • joza joza13

     Komu boš pomagal?
     … ti sunce. Pomagaj sebi in sebi enakim Slovencem.
     Kaj počenja vlada pri nas? Trenutno še nič konkretnega, zgolj korekcije, katere na predstavljajo niti rešitve, niti napredka – zgolj pomiritev duha Slovecev – zaenkrat … v naslednjem koraku pa je moč videti zgolj nateg naroda. Zakaj? Marakeš, dvig minimalne plače s hkratnimi podražitvami…. kaj ti ni jasno? Niti mojega prejšnjega zapisa nisi štekal…

   • sodnikisozločinci

    Edino ekonomski propad nas lahko reši pred EU tiranijo. Ko bo večina prebivalstva Evrope brez dela in sredstev za življenje, šele takrat se bo pritok migrantov ustavil, šele takrat se bo večina prenehala bati brutalnega terorja sadističnih plačancev režima, kateri sedaj streljajo na neoborožene protestnike in se uprla pederajsastim izrodkom in pezdetom, ki se skrivajo za maminim krilom kot na primer usrane Macron.

 • joza joza13

  Evo, Francozi še znajo… in prepričan sem, da jim bo uspelo.
  Veliko boljše je, da oni sami protestirajo in kaj razbijejo ( imajo iniciativo), kot pa migranti.
  Vsekakor je to edina mogoča in potrebna pot do razsutja levih izdajalskih koritnikov!

  • stane

   Negroidi pa kradejo. Obdolzeni so pa posteni drzavljani,ki se borijo proti jarmu Makarona .