[Video] Gauck: Zahodni voditelji se morajo zavedati, da je Putin socializiran v marksistično-leninističnem sistemu, polnem psihopatov

Nekdanji nemški predsednik Joachim Guack (foto: epa)

“Nikoli ne smemo pozabiti, kako globoko imajo ljudje, kot je Putin, v sebi zasidrano leninistično razmišljanje,” je v enem od svojih nedavnih intervjujev dejal izredno cenjeni nekdanji nemški predsednik Joachim Gauck. Svojo misel je natačneje opredelil in povzel ključne osnove leninističnega razmišljanja, ki so danes še kako vidne tako pri Putinu kot pri ostalih pripadnikih komunistične ideologije. Na Twitterju se je odzval tudi nekdanji premier Janez Janša, ki je opozoril, da so omenjene lastnosti takega razmišljanja vidne tudi v Sloveniji, in sicer pri Putinovih odlikovancih.

“Pozorno poslušajte. Natančno iste metode uporabljajo Putinovi odlikovanci v Sloveniji,” je na Twitterju zapisal Janez Janša. Pod objavo je bil izsek iz intervjuja z bivšim zveznim predsednikom na ARD. Joachim Gauck je med drugim spregovoril o psihogramu ruskega predsednika Vladimirja Putina: “Za ruske vladarje je značilno ‘leninistično razmišljanje’ in se zdaj kažejo ‘z nacionalno-imperialnimi gestami’.”

“Nikoli ne smemo pozabiti, kako globoko imajo ljudje, kot je Putin, v sebi zasidrano leninistično razmišljanje. Prvič, če imaš moč, se ji nikoli ne odpovej, to bomo našli v komunizmu z imperialistično gesto. Drugič, pravica pripada moči, kar je ponovno princip komunizma, ki ga najdemo tudi danes. Vpliv na ljudstvo, ne pusti svobodnega razmišljanja, rojeno v komunizmu in ponovno oživljeno – brez svobodnega mnenja, brez demonov, brez svobodnih medijev,” je kot prve tri ključne zadeve leninističnega razmišljanja opredelil Gauck v nedavnem intervjuju na ARD. Kot četrto ključno načelo pa je omenil uporabo strahu za “nadzor” in pojasnil, da so se “tako naučili v KGB in tako se Sovjetska ideologija meša z rusko neoimperialistično ideologijo, kar je skrajno nevarna mešanica.”

Omenjene metode uporabljajo tudi v Sloveniji
S tem se je strinjal nekdanji premier Janez Janša, ki je ob videoposnetku na Twitterju opozoril, da so našteti principi pravzaprav principi današnjih Putinovih odlikovancev, med katerimi so tudi tisti, ki kljub ruski agresiji na Ukrajino Putinu niso vrnili prejetega odlikovanja, prav tako pa so v tem bazenu tudi vsi rusofili, ki v večini zasedajo vladne položaje. “Pozorno poslušajte. Natančno iste metode uporabljajo Putinovi odlikovanci v Sloveniji,” je zapisal Janša. “Nekdanji predsednik Nemčije Joachim Gauck pravi, da bo dejstvo, da je Putin star KGB in je bil socializiran v marksistično-leninističnem sistemu, polnem psihopatov, vplivalo na to, kako bo obravnaval ukrajinsko vojno, in da se morajo zahodni voditelji tega zavedati,” so zapisali na profilu Višegrad.

Prioriteta Golobove vlade je utišanje drugače mislečih medijev in prevzem javnega medija
Če na kratko spomnimo, smo v Sloveniji že od nastopa vlade Roberta Goloba priča prav temu, o čemer je govoril Gauck. Željam in prizadevanjem po ukinitvi drugače mislečih medijev, med katerimi je tudi Nova24TV, ki jim gre v nos že od vsega začetka, enako pa bi ukinili tudi vse ostale medije, ki ne razmišljajo tako kot njihovi. Ampak to je le del njihovega načrta. Njihova prioriteta je namreč popoln prevzem javne televizije, kar jim k sreči preprečuje SDS, prav tako pa verjamemo, da jim bo to dodobra preprečilo tudi ljudstvo. Nadzor medijev kot četrte veje oblasti bi jim namreč dal moči, s tem pa bi si, kot je povedal Gauck, prisvojili tudi določene pravice – “moč zagotavlja pravico” oziroma drugo od načel komunizma, ki ga je omenil Gauck.

Gauck močan podpornik Ukrajine
Nekdanji nemški predsednik je med drugim povedal tudi, da bo Nemčija še naprej podpirala Ukrajino, tudi vojaško, in izrazil mnenje, da bi morala sedanja administracija kanclerja Olafa Scholza okrepiti svojo podporo tej od vojne razdejani državi. Medtem ko je Rusija grozila z uporabo jedrskega orožja, da bi preprečila pomoč ZDA in Evrope Ukrajini, je Gauck v intervjuju za Nikkei v Berlinu pojasnil svoje stališče, da takšnim grožnjam ne bi smeli popustiti, in rekel: “moramo ustaviti agresorja.”

Joachim Gauck (Foto: epa)

Gauck slovi po tem, da mu ne zmanjkuje besed. Na vprašanje, ali bi morala Nemčija Ukrajini zagotoviti orožje kljub tveganju, da bi to Rusijo spodbudilo k uporabi jedrskega orožja, je bil njegov hiter odgovor: “Seveda.” Gauck, ki je odraščal v nekdanji Vzhodni Nemčiji, takrat satelitski državi nekdanje Sovjetske zveze, je glasen kritik zatiralskih držav, vključno z Rusijo. Bil je precej oster do preteklega spravljivega pristopa Nemčije do Rusije.

Tanja Brkić