[VIDEO] Gillette nadaljuje z oglaševanjem feminizma in transspolnosti: objavili oglas, v katerem oče uči transspolnega “sina”, kako se mora briti

Foto: Youtube

Korporacija Gillette nadaljuje z oglaševanjem feminizma in transspolnosti. Po nedavnem videoposnetku, v katerem so napadli moške, ki so jih predstavili kot seksiste in spolne nadlegovalce, so tokrat objavili oglas, v katerem oče uči transspolnega “sina”, kako se mora briti.

Gillette je ponovno objavil oglas, v katerem ni v ospredju reklamiranje izdelkov, ampak širjenje idej feminizma in transspolnosti. Gre za videoposnetek, v katerem oče uči svojega transspolnega “sina”, kako se mora briti.

Preberite tudi: Skrivni FBI-posnetki prisluškovanj bremenijo Martina Lutherja Kinga Jr., da je gledal in se smejal, medtem ko je eden od njegovih prijateljev posiljeval vernico: Vse naj bi bilo pod ključem v ameriških arhivih

Glavni namen paradoksalnega oglasa, ki so ga pri Gillettu naslovili “Prvo britje, Samsonova zgodba”, je zamegliti biološke razlike med moškimi in ženskami. Videoposnetek namreč želi na sočuten način prikazati, kako ženska, tudi s pomočjo britja, lahko postane moški. Glavni lik je transspolni moški, ki o sebi pravi: “Med odraščanjem sem vedno poskušal ugotoviti, kakšen človek želim postati. To še vedno poskušam ugotoviti /…/ vesel sem, da sem na točki, ko se lahko obrijem /…/ sem na točki svoje moškosti, ko sem pravzaprav srečen. Ne gre samo zame, ampak za vse, ki me obkrožajo.” Videoposnetek se zaključi s sloganom, da je prvo britje posebno, ne glede na to, kdaj, kje in kako se zgodi.


Gillette želi ovreči prepričanje o delitvi spolov na biološki podlagi
Evidentno je, da želi Gillette z oglasom ovreči splošno znano in logično prepričanje, da delitev na spola temelji na biologiji. Iz videoposnetka je namreč moč razbrati feministično idejo, po kateri sta moški in ženski spol socialno skonstruirana in ne temeljita na biologiji. Omenjeno prepričanje predstavlja tudi glavno podlago transspolnega gibanja, katerega člani pozivajo ljudi, vključno z depresivnimi dekleti in geji, naj si spremenijo spol, bodisi s pomočjo operacij bodisi z uporabo drog ali hormonov.

Večina nasprotuje transspolnim idejam
Spletni portal Breitbart ne glede na vse poroča, da ankete kažejo, da večinska javnost nasprotuje transspolnemu trendu ter feminističnim težnjam po brisanju sledi med spoloma. Oglas Gillette je potemtakem še toliko bolj nerazumljiv. Tudi sicer velja poudariti, da so številni, ki so doslej podlegli transspolni ideji in si spremenili spol, svojo odločitev kasneje močno obžalovali.

Številne polemike sprožil že oglas, uperjen proti moškim
Najnovejši Gillettov oglas ni edini v zadnjem času, ki je sprožil burno debato zaradi svoje naklonjenosti feminizmu in transspolnosti. Že v času letošnjega Superbowla so namreč pri Gillettu objavili videoposnetek, v katerem so napadli moške, ki so jih predstavili kot seksiste in spolne nadlegovalce, pri čemer so za glavni problem označili tako imenovano “toksično moškost”. Omenjeni oglas je bil deležen močnih kritik na račun negativne stereotipizacije moških. Številni kritiki so izjavili, da gre za enega najslabših možnih oglasov za njihovo korporacijo, katere glavna ciljna skupina so prav moški. 

M. D.