[Video] Greta skrajšala obisk Ameriki: V Evropo se vrača na več kot 750 tisoč evrov dragem katamaranu

Avstralski par Riley Whitelum in Elayna Carausu in skiperka Nikki Henderson na krovu katamarana La Vagabonde skupaj s švedsko avtistično podnebno aktivistko Greto Thunberg na poti v Španijo, kjer se bo decembra 2019 odvijal COP25. (Foto: EPA)

Potem ko so v Čilu odpovedali gostovanje letne konference OZN o podnebju, ki je bila načrtovana decembra in so jo prestavili v Španijo, se je najstniška avtistka iz Švedske Greta Thunberg odločila, da se odpravi domov. Nazaj na staro celino se vrača na več kot 750 tisoč evrov vrednem katamaranu. Vse za okolje.

16-letna Greta Thunberg se je poleti odpravila v Ameriko na štiri milijone evrov vredni jahti Malizia II v lasti monaškega princa. Njeno potovanje, oglaševano kot prizadevanje za nični odtis ogljikovega dioksida, se je hitro izkazalo za farso, ko so se člani posadke Malizia II za pot nazaj vkrcali na potniška letala.

Vseeno je Thunbergova obisk v ZDA izkoristila za pontificiranje globalnega segrevanja in neizbežnega konca sveta, ki nas čaka, če tokrat pa čisto zares ne omejimo našega vpliva na okolje in se vrnemo v čase pred industrijsko revolucijo.

Načrti padli v vodo
Sprva je načrtovala potovanje po Amerikah, kjer bi lahko trosila svoje nesmisle, zaradi česar je bila konec koncev pripravljena žrtvovati eno šolsko leto, da bi rešila svet.

A načrti so splavali po vodi, ko je čilski predsednik Sebastian Pinera zaradi izrednega stanja v državi odpovedal letošnje gostovanje konference OZN o podnebju. V to je bil prisiljen zaradi protestov proti napovedanemu dvigu cen javnega prevoza.

Thunbergova je ob tem hitro izgubila voljo po pontificiranju. To rada počne samo v varnih državah, kjer je z vseh strani obdana s privilegiranimi ovcami, po katerih lahko milu udarja.

Ponovno na luksuzno jadrnico
Nazaj na staro celino bo Thunbergova po pisanju RT odplula z youtuberjema Rileyjem Whitelumom in Elayno Carausu, ki plujeta po svetu in objavljata izseke o svojih potovanjih. Vrednost jadrnice La Vagabonde je ocenjena na 756 tisoč evrov, potovanje pa bo trajalo več tednov.

25. konferenca OZN o podnebju je sedaj prestavljena v Španijo. Vse pontificiranje o ogljičnem odtisu, ki je samo po sebi nesmisel, pa ne spremeni dejstva, da so letala, ki se jih Thunbergova izogiba, te dni veliko manj potratna od avtomobilov – gledano na osebo. Polno naloženi Airbus A380 bo proizvedel 75 g ogljikovega dioksida na potnika na kilometer, medtem ko bo večina avtomobilov proizvedla 130 g na potnika na kilometer.

Ivan Šokić

 • Van Der Waals

  ČE SE JI GRE ZA OKOLJE BI UPORABILA JAVNI PREVOZ!! TAKO DA TO JE LEVIČARSKA FARSA!

 • pajot

  Greta je pri tem še najmanj kriva. Ubogi,avtistični zmanipulirani otrok. Jest bi jebal mater njenim staršem. Posebej očetu in materi,bi rekel Cimerotić

 • Ryuk

  Spet bo morala posadka leteti nazaj z avionom.

 • Unikatna

  Hah, fajn uživa vsa družina na račun bedakov!

 • Vera

  Ta ” aktivistka ” se naj prvo izobrazi,da ne bo tako neumna ,kot njena mati,ki jo pošilja po svetu.

 • Andrej

  In kdaj bo imela tiskovno konferenco v New Delhiju in Pekingu? Bluzi samo tam, kjer se najbolj ekološko obnašajo. Aja, tam je denar!

 • Nata

  Ja. . . kako ?? Sa je predavala , da ima uničeno življenje !!
  Upam , da si bo v bližnji prihodnosti od silne vneme odgriznila jezik, mula trapasta !!

 • Peter dolenc

  ona naj gre v poboljševalnico, starša in tisti, ki jo izkoriščajo(so na fotografijah z njo) pa v zapor.Ona sploh ne ve, kaj so klimatske spremembe.

 • šmentanamuha

  Predlagam, da si levičarski podnebni aktivisti skrajšajo muke “čakanja na konec sveta” IN PRENEHAJO DIHATI. Svetu bi prihranili veliko problemov.

 • RATATA

  sami fukjenci podpirajo te abotnosti!!

 • Celcar Mojca

  Kako to, da je niso raje poslali na zdravljenje?

 • sodnikisozločinci

  Samo totalnim retardirancem lahko otrok soli pamet.

 • Andrej

  Tale GRETENIZEM me s svojim koncem sveta precej spominja na Jehove priče.

 • xtc

  Kdo šeželi poslušat debila?

 • Drago

  Tisti, ki komaj z jajca prilezejo, mislijo da so najbolj pametni.