fbpx

[Video] Grozljive poškodbe pljuč, ki jih je novi koronavirus v nekaj dneh povzročil pri 59-letniku!

Foto: posnetek zaslona

Da bi opozoril vse, ki ne jemljejo resno ukrepov ob epidemiji, je ameriški zdravnik na spletu delil 3D videoposnetek pljuč bolnika s COVID-19. 59-letnik s povišanim krvnim tlakom sprva ni imel nikakršnih poškodb pljuč, a v le nekaj dneh se je okužba močno razširila in poškodovala pljučno tkivo v obeh krilih.

Ameriški zdravnik je na spletu delil videoposnetek pljuč obolelega za COVID-19, da bi tako na posledice bolezni opozoril vse tiste, ki ukrepov ne jemljejo resno in ne upoštevajo priporočil o družbenem oddaljevanju.

O 3D videoposnetku pljuč, ki je bil posnet v Univerzitetni bolnišnici George Washington v Washington je najprej poročal CNN .

Okužba je napredovala zelo hitro in močno poškodovala pljuča
Najprej so bila pljuča 59-letnika s povišanim krvnim tlakom povsem normalna, po nekaj dneh pa so bile vidne resne poškodbe pljučnega tkiva. Na videoposnetku so poškodovani deli pljuč prikazani z rumeno barvo.

Foto: posnetek zaslona

Novi koronavirus lahko na pljučih pusti trajne posledice
“Iz skeniranja je jasno, da poškodbe niso lokalizirane na eno področje, pač pa prekrivajo ogromne površine na obeh pljučnih krilih, kar kaže na hitro in agresivno širjenje okužbe, ki lahko tako poteka tudi pri mladih pacientih,” je pojasnil dr. Ketith Morgan. Pri mnogih okužba z novim koronavirusom pusti trajne poškodbe pljuč, za nekatere pa je bolezen tudi usodna.

Rok Krajnc