fbpx

[Video] Grški kmet stvari vzel v svoje roke: Podivjane migrante, ki so želeli nasilno vdreti v državo, polival s cisterno!

Grški kmet je polival z vodnim curkom migrante na grško-turški meji. (Foto: Twitter)

Sosedski odnosi med Grčijo in Turčijo se vsak dan bolj zaostrujejo zaradi napovedi in groženj turškega predsednika Erdogana, da bo odprl meje za več kot štiri milijone migrantov proti Evropi. Eden izmed grških kmetov je vzel stvari v svoje roke in je migrante, ki so povzročali nemire na grško-turški meji in želeli nasilno vdreti v državo, polival s cisterno.

Po nekaterih informacijah, ki krožijo na svetovnem spletu, naj bi grški kmet zlival na migrante gnojnico. Vendar nihče ni potrdil informacije. Grški kmet je eden izmed mnogih grških državljanov, ki so se uprli težnjam in grožnjam turškega predsednika Erdogana. Grški kmet se je za ukrep proti migrantom odločil, ko so pričeli razgrajati in povzročati nerede. Njihova jeza je bila vedno večja, ker so jim grške oblasti preprečile vstop na grška tla.

Migranti so kurili, metali kamenje in uničevali ograjo na grško-turški meji. Stanje je bilo resnično kaotično, saj so migrantom vstop preprečevale grške policijske enote. V eni izmed akcij pa je pomagal pogumni grški kmet, ki je vstop migrantom preprečeval s svojim traktorjem, s pomočjo močnega vodnega curka je pregnal vse migrante.

Stanje na grško-turški meji spominja na najbolj napete in hladne medsosedske odnose 
Turčija in Grčija imata bogato zgodovino sporov in vojaških spopadov. Zaradi njunih sporov sta bili obe državi sprejeti v zvezo NATO leta 1952. Dolgoletnega miru je konec. Grška vlada je po zaslugi desne vlade trdno odločena, da ne bo dopustila masovnega migrantskega vala, kot se je zgodil leta 2015, ko je bil na oblasti skrajno levi Aleksis Cipras z njegovo Sirizo.

Luka Perš