fbpx

Hrvati se že norčujejo na račun slovenske vlade: “Zaradi ničesar sklicali Svet za nacionalno varnost, ki ni ugotovil ničesar …”

Zoran Šprajc (Foto: Net.hr)

“Enostavno za uporabo, zgolj nataknete na ušesa in pogovor o recimo arbitražnem postopku se lahko začne,” je znani televizijski voditelj in urednik oddaje RTL Direkt Zoran Šprajc v zadnji oddaji odigral duhovit skeč, s katerim se je ponorčeval iz slovenske vlade.

Urednik in voditelj oddaje RTL Direkt Zoran Šprajc si je v zadnji oddaji privoščil slovensko vlado, ki je na dan privlekla prisluškovalno afero med Jernejem Sekolcem in Simono Drenik iz leta 2015.

Naušniki proti prisluhom
V Sloveniji je afera prisluškovanja, ki jo je ujela hrvaška obveščevalna služba SOA, še naprej najpomembnejša tema, nam pa je to najzabavnejša tema. Le kako nam ne bi bilo zabavno, če ne bi na dramatični torek zaradi ničesar sklicali Sveta za nacionalno varnost, ki ni ugotovil popolnoma ničesar. Oprostite, od hrvaške tajne službe so zahtevali, da jim ne prisluškuje več. Kakor smo izvedeli, je hrvaška tajna služba zahtevo sprejela, vročila in arhivirala,” je uvodoma dejal Šprajc.

Foto: M. Š. L.

V nadaljevanju je slovenskim oblastnikom svetoval, da se v prihodnje zaščitijo pred prisluškovanjem, in si za zgled na glavo nataknil naušnike, poroča Net.hr. “Enostavni so za uporabo, zgolj nataknete jih na ušesa in pogovor, o recimo arbitražnem postopku, se lahko začne. Naprava deluje tako, da preko nje ničesar ne slišite; če vi ničesar ne slišite, potem vas ne slišita tudi SOA in mehanik Davor,” je priporočil nesposobni vladi in oddajo končal v slovenskem jeziku: “Spoštovani gledalci, hvala za vašo pozornost in lahko noč.

C. Š.