fbpx

[Video] Ilegalci na poljsko-beloruski meji vse bolj agresivni: Obmejno stražo obmetavajo z vejami in kamenjem!

Poljska obmejna straža. (Foto: Twitter)

Pretekli konec tedna je poljska obmejna straža na meji z Belorusijo ponovno zabeležila več primerov agresivnega vedenja migrantov, ki jih na Poljsko pošilja režim Aleksandra Lukašenka, kar je sredstvo hibridnega vojskovanja. Žrtev so bili vojaki, policisti in obmejna straža. 

Poljska obmejna straža je v torek na družbenih omrežjih objavila kratek film, ki prikazuje nasilne izgrede migrantov, čakajočih na beloruski strani meje. Osebe, ki skušajo nelegalno prečkati mejo, uniformirance obmetavajo z debelimi vejami. Po poročanju obmejne straže je bilo v incidentu poškodovano njihovo vozilo, poroča Polska Agencja Prasowa.

K sreči nihče ni utrpel poškodb. Šlo je za večjo skupino ilegalcev. Nasilneži so Poljake obmetavali s kamenjem, ko pa je na kraj dogodka prispelo še več uniformirancev, pa so se usedli v beloruske tovornjake in odpeljali. Med napadom je bila motena policijska radijska in telefonska komunikacija.

Uniformiranci pa so jo odnesli zgolj z opraskanimi čeladami. V ponedeljek je obmejna straža sicer zabeležila 684 poskusov nelegalnega prečkanja državne meje. Ob tem sta bili pridržani še dve osebi zaradi nudenja pomoči ilegalcem pri prečkanju meje – Ukrajinec in Egipčan. Od začetka leta dalje je obmejna straža zabeležila prek 29 tisoč poskusov nelegalnega prečkanja poljsko-beloruske meje. Vse od 2. septembra dalje pa v obmejnem pasu velja izredno stanje.

Ovira iz bodeče žice na poljsko-beloruski državni meji. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg