fbpx

[Video] Ogabno: Ilegalni migranti sredi koronakrize v trgovinah ližejo izdelke z otroško hrano!

Ilegalni migranti na Samosu ližejo izdelke z otroško hrano (vir: youtube)

Na Youtubu je bil objavljen video, ki prikazuje neodgovorno vedenje ilegalnih migrantov, ki se trenutno nahajajo na grškem otoku Samos v Egejskem morju. Ilegalci so namreč vstopili v trgovino, si sneli maske in začeli lizati izdelke z otroško hrano. Župan Vzhodnega Samosa je obsodil njihovo neodgovorno in za javno zdravje nevarno početje v času 2. vala pandemije covid-19.

“Takšno antisocialno vedenje sredi pandemije mora biti kaznovano ne glede na to, kdo to počne!” je bil jasen župan Vzhodnega Samosa Giorgos Stanzos.

Na posnetku, ki je bil objavljen na YouTubu so se ilegalni migranti, ki se trenutno nahajajo na grškem otoku Samos posneli kako v trgovini v mestu Vathi ližejo otroško hrano.

Župan je v objavi na Facebooku sporočil, da je policija migrante na škandaloznem videoposnetku že aretirala. Do incidenta je po poročanju Breitbarta prišlo v času, ko se Grčija, tako kot preostanek Evrope sooča z veliko hujšim drugim valom covid-19.

Ilegalci si s svojim vedenjem ne delajo uslug
Ravnanje ilegalnih migrantov, tako ni samo ogabno, temveč potencialno ogroža tudi zdravje ali celo življenja domačinov. Ilegalni migranti, ki so na grških otokih že tako nezaželjeni si s svojim obnašanjem ne delajo usluge. Sploh pa ne v luči nedavnih večih primerov ilegalnih migrantov, ki so bili pozitivni na covid-19.

Για το βίντεο σε κατάστημα της Σάμου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό τύπο ( όπου…

Gepostet von Georgios Stantzos am Montag, 12. Oktober 2020

Prvi ilegalni migrant, ki je prejšnji mesec umrl za covid-19 v Grčiji je bil 61-letni Afganistanec. Zdravili so ga v atenski bolnišnici, kamor je bil premeščen iz migrantskega centra severno od Aten.

Trenutno stanje koronakrize v Grčiji (vir: Google)

Karantena v migrantskem centru Moria na Lezbosu naj bi bila tudi povod, da so afganistanski migranti v septembru do tal požgali taborišče, zaradi česar je brez strehe nad glavo ostali 13 tisoč ilegalnih migrantov. Policija je v zvezi s požigom kasneje aretirala šest Afganistancev, dva naj bi bila mladoletna, vsi pa naj bi bili mlajši od 21 let.

Ivan Šokić