fbpx

[Video] Indijanec, ki je nadlegoval dijake na shodu za življenje v Washingtonu, dan kasneje s skupino demonstrantov skušal vdreti v cerkev

Indijanec Nathan Philips provocira (vir: twitter)

Skupina indijanskih aktivistov, ki jih je vodil poklicni provokator Nathan Philips, je v soboto skušala vdreti v katoliško cerkev v Washingtonu in s svojim prepevanjem in udarjanjem po bobnih želela prekiniti sveto mašo.

Philips, ki se je znašel v središču pozornosti ameriške in posledično svetovne javnosti, potem ko je lagal, da so ga obkolili dijaki katoliške srednje šole in se mu posmehovali zaradi njegovega indijanskega porekla, je komaj dan kasneje spet provociral.

V soboto zvečer je s skupino dvajsetih “aktivistov” skušal zmotiti sveto mašo v Baziliki nacionalnega oltarja brezmadežnega spočetja v Washingtonu. Varnostnik je povedal, da so bili prisiljeni zakleniti vrata cerkve. “Imeli smo na stotine in stotine ljudi s cele države, ki so prišli sem, da bi slavili življenje,” je po poročanju Breitbarta za CNA povedal varnostnik.

Bazilika nacionalnega oltarja brezmadežnega spočetja v Washingtonu (Vir: Twitter)

Aktivisti so tako ostali pred katoliško cerkvijo, kjer so pod taktirko Philipsa razbijali z bobni in prepevali.

Philips znan provokator in lažnivec
Philips se je v zadnji dneh izkazal za velikega lažnivca. Trdil je, da je veteran, ki se je boril v Vietnamu. Washington Post je bil kasneje primoran popraviti to trditev, saj se je izkazalo, da Philips ni služil v vojski. Philips je trdil, da ga je v petek na shodu za življenje obkrožila skupina dijakov.

Pozneje, ko so se na spletu pojavili posnetki celotnega dogodka, pa je postalo jasno, da se je Philips skupaj s svojim bobnom prerinil v skupino dijakov katoliške srednje šole Covington, ki so nosili kape z napisi MAGA, ki jih je s svojim geslom med predsedniško kampanjo populariziral Donald Trump.

Fantje so bili zaradi Philipsovih laži izpostavljeni grožnjam, preganjanju in obsodbam. V bran jih ni vzela niti njihova šola niti nadškofija, kar je sramotno. Vseeno, resnica na koncu vedno zmaga. A za Philipsa ni posledic, saj se njegova zgodba konstantno spreminja, osrednji mediji, ki pa niso pripravljeni priznati napake, pa vse to tiho goltajo.

Ivan Šokić