fbpx

[Video] Islamski verski voditelj: “Allah pravi, da je ženska pripravljena na zakon, ko dobi menstruacijo – zato se je deklica pripravljena poročiti in zanositi že pri 9-letih!”

Foto: Twitter

Palestinski islamski verski voditelj šejk Yusuf Al-Makharze se je javno obregnil ob predsednikov podpis konvencije Združenih narodov, ker ta spodbuja enakost med moškimi in ženskami, še posebej ga je pri tem zmotilo, ker konvencija nasprotuje porokam odraslih moških z 9-letnimi dekleti. 

Uvodoma je kritično izpostavil spodbujanje enakosti med spoloma. Ta konvencija poskuša vplivati na spremembo norm ljudi, moralnih vrednot in zakonov, da bi se ljudje s tem sprijaznili.

“Arabske države so z nekaj izjemami podpisale to konvencijo. Pravijo, da je Sudan pred podpisom konvencije, Palestinska nacionalna oblast je podpisala konvencijo. S tem so stopili na stran tiste večine, ki se zavzema za absolutno enakost in osvoboditev žensk, to pa si za pravice žensk želijo tudi neverniki,” je izpostavil Al-Makharze.

 

Alah je po besedah Al-Makharzeja dovolil preroku Mohamedu, da se poroči z Aisho, ko je bila stara 9 let. “Z njo se je poročil, ko je bila stara 9 let. Govorim o preroku Mohamedu. Ni nam potrebno tega zavračati, ker je pač v nasprotju z mednarodnimi standardi in ker Združene narode spravlja ob živce.”

Ko je ženska pripravljena na zakon jo je potrebno poročiti
“Obstajajo znaki na ženskih in moških telesih, ki kažejo na pripravljenost na zakon. Ko ženska dobi menstruacijo. Alah znotraj nje ustvari jajčece vsak mesec. Ta jajčna celica čaka na to, da je oplojena. Če do nosečnosti ne pride, ženska nima menstruacije, ker nosečnost ni uspela. Alah pravzaprav s tem pravi, da je ženska pripravljena na zakon, zato jo oženite. Ko je ženska pripravljena na zakon, jo je potrebno poročiti. Ne verjamete v svobodo? Če se ženska želi poročiti, zakaj bi to preprečevali, če ji je poroko dovolil prerok in njen skrbnik? Gospod predsednik, kdo vam je dal pravico, da našim dekletom prepoveste poroko? Želite, da pričnejo izvajati opolzka dejanja?”

Hana Murn