fbpx

[Video] Izgredniki Antifa in BLM znova udarili in uničevali trgovine, razbijali vozila, zažigali zastave, lokalne oblasti pa so vse to zgolj opazovale

Antifa in BLM v Portlandu zažigajo ameriško zastavo (vir: Twitter)

Po krajšem zatišju v izgredih v Portlandu, ki je bilo posledica podelitev dodatnih zveznih pooblastil lokalnim organom pregona pri pregonu izgrednikov ter podtaknjenih požarih, ki so zajeli vzhodni del ZDA, so v Portlandu ponovno izbruhnili izgredi. 

V soboto, 19, avgusta 2020, se je v Portlandu zbralo približno 200 izgrednikov, ki so po poročanju RT uničevali okna izložb in risali grafite po stavbah. Policija v Portlandu v svoji klasični maniri ni aretirala nikogar, zgolj odprli so preiskavo o vandalizmu.

Izgrednike so posneli kako vzklikajo “črnska trans življenja štejejo”. V nekem drugem incidentu so zažgali zastavo, ki simbolizira podporo policiji in kričali protipolicijska gesla. Storilci so po vsem sodeč pripadniki radikalne levičarske teroristične organizacije Antifa ter rasističnega militantnega gibanja BLM.

Posnetki na spletu kažejo, da so izgredniki po mestu ustavljali vozila in od potnikov zahtevali, da izstopijo, dvignejo pest v zrak in vpijejo “črna življenja štejejo.” Nato so istim potnikom razbili okna vozila.

V petkovih izgredih je bilo aretiranih 11 ljudi, ki so napadli poslopje agencije za priseljevanje (ICE) v Portlandu. Pred tem so v Portlandu zabeležili sto zaporednih noči konstantnih izgredov v imenu “rasne pravičnosti”, ki so izbruhnili zaradi smrti črnega kriminalca Georga Floyda v Minneapolisu 25. maja 2020.

Po spletu je zaokrožil posnetek kako policist pritiska Floyda k tlem osem minut. V javnosti pa je ostal vtis, da je Floyd zaradi tega umrl. Floyd je dejansko umrl v reševalnem vozilu, kasnejša obdukcija pa je pokazala, da je vzrok smrti predoziranje s fentanilom. Omenjeno mamilo je tudi razlog zakaj se je Floyd, ki je v preteklosti končal v zaporu, ker je med ropom nosečnici grozil, da jo bo ustrelil v trebuh.

Ivan Šokić