[Video] Izgredniki BLM so se znesli nad 71-letnikom, ki je branil objekte pred uničenjem!

Foto: Twitter

“Miroljubni” protestniki BLM v mestu Kenosha v ameriški zvezni državi Wisconsin so brutalno napadli 71-letnega moškega, ki je skušal ubraniti okoliške stavbe pred vandalizmom. Ker jim je nonemogočal uničevanje, so vanj vrgli plastično plastenko napolnjeno z betonom. Starec je zaradi udarca izgubil ravnotežje in si ob padcu zlomil čeljust na kar dveh mestih. 

71-letni Robert Cobb se je odpravil na ulice z namenom, da zavaruje stavbe, kjer imajo določena podjetja svoj sedež. Videl je namreč vrsto posnetkov, ki prikazujejo, kako protestniki brez kakršnegakoli sramu zažigajo stavbe.

Napadeni moški je po poročanju Kenosha News tesni prijatelj Pamele ‘Sue’ Moniz, lastnice trgovine z vzmetnicami, ki je na lastni koži občutila, posledice vandalizma protestnikov, potem, ko so ji požgali posest. Cobb je poskušal s pomočjo gasilnega aparata odvrniti roparje in vandale. Po navedbah Monizeve, je eden izmed protestnikov celo izvlekel pištolo na plano in jo upiril v Cobba. “Popršil jih je z gasilnim aparatom, zaradi česar jim ni preostalo nič drugega, kot da odvržejo maske,” je dejala in dodala, da ko je eden izmed moških uperil pištolo, mu je drugi zavpil: “Ne streljaj v tega človeka!”. 

Napadenega čaka operacija
V nekem trenutku so v moškega vrgli plastenko napolnjeno z betonom, zaradi česar je izgubil ravnotežje in krvaveč padel na tla. “Absolutno vsakič zajokam, ko govorim o tem, kaj je ta moški naredil zame,” poudarja Monizeva. “To je naredil zato, ker je takšen človek. Je zelo skrben in nesebičen.” Mimoidoča ženska, ki je dogajanje snemala, je izrazila svojo zgroženost nad dogajanjem. “Vse sem posnela. Ni si zaslužil tega! Res je narobe, kar se dogaja!” Cobb je bil po poročanju Breitbarta že izpuščen iz bolnišnične oskrbe. Vendar ga zaradi zloma čeljusti še čaka operacija.

V mestu Kenosha so v nedeljo izbruhnili “mirni protesti” z občasnimi požigi, napadi in krajami. Povod zanje naj bi bil eden izmed policistov, ki je pred dnevi izstrelil sedem nabojev v temnopoltega lokalca Jacoba Blakea zaradi prijave nasilja. Vse skupaj pa se je nedavno postavilo v drugačno luč potem, ko je britanski Daily Mail razkril, da naj bi ustreljeni tedaj pri sebi imel nož, na kar naj bi tudi opozarjal policiste.

Nina Žoher