fbpx

[Video] Izredno stanje na železniški postaji v Kölnu: Po spektakularni akciji rešili zajetega talca!

foto: Tw

Pred nekaj urami je na glavni železniški postaji v nemškem Kölnu izbruhnila nova situacija, v kateri je neznani storilec zajel talca, zaustavil pa se je tudi promet na eni najprometnejših železniških postaj v Nemčiji. Na kraju je v velikem številu prisotna policija s protiterorističnimi enotami, promet prek postaje pa je deloma že stekel. Po zadnjih informacijah so se slišali streli, policija pa naj bi prijela terorista. Talec je bil lažje poškodovan.

Predstavnica za odnose z javnostmi kölnske policije je za Reuters povedala, da naj bi bili talci zajeti v McDonald’su ali pa v lekarni v okviru železniške postaje. Dodala je še, da dodatnih informacij nimajo, neuradno pa je storilec oborožen. Identiteta storilca sicer še ni znana, prav tako pa še ni znano, ali je povezan s katero od terorističnih skupin. Kljub temu so na kraju prisotne protiteroristične enote, ki se pripravljajo za morebitno reševanje.

Promet je bil nekaj časa popolnoma prekinjen
Družba Deutsche Bahn je kmalu po dogodku prekinila promet prek glavne kölnske železniške postaje, policija pa je evakuirala območje. Po zadnjih informacijah je promet na omejenem številu peronov že sproščen, policija pa naj bi prijela storilca, ki je zajel talce.

J. Ž.