[Video] James Delingpole: Britanski parlament prisluhnil “ekofašistični” Greti, noče pa dati besede ameriškemu predsedniku Trumpu

Datum:

Britanski parlament je presegel samega sebe. V sredo je pred britanskimi poslanci spregovorila švedska 16-letna podnebna aktivistka Greta, predsednik britanskega parlamenta pa te “časti” ne ponudi ameriškemu predsedniku Trumpu, ki bo Veliko Britanijo obiskal v juniju.

Konservativci, ki so to zgolj po imenu, je primeren opis, ki v veliki meri dobro zadene stanje britanske konservativne stranke. Britanski parlament je namreč v sredo dal besedo Greti Thurnberg, ki je poslancem solila pamet z vso levičarsko propagando o podnebnih spremembah, s katerimi so ji na Švedskem prali možgane od malih nog.

Tako je celo trdila, kot piše Breitbart, da vlade po svetu ne delajo “nič” v boju proti podnebnim spremembam, kar je po mnenju izvršnega urednika Breitbarta in poznavalca podnebne tematike Jamesa Delingpola daleč od resnice.

Države v svojem boju z mlini na veter storijo še preveč
Po njegovem mnenju britanska vlada dela še veliko preveč v zvezi z bojem proti klimatskim spremembam, saj se je v skladu s pariškim sporazumom zavezala k masovni “dekarbonizaciji” do leta 2050, kar predstavlja ogromne stroške, s komaj kakimi očitnimi prednostmi. Enako velja tudi za Slovenijo.

Po eni strani se lahko strinjamo, da države ne storijo dovolj v boju proti podnebnim spremembam, saj so mere, s katerimi se trenutno borijo, tako jalove, kolikor so v škodo vsem davkoplačevalcem. Vsi “napori” države v tej smeri se namreč vedno zvedejo na več davkov in več državnih izdatkov za financiranje “zelenih” alternativ. Ideja v ozadju je vedno, da če bomo prisiljeni plačati toliko penalov, kazni in višjih davkov, se bomo sami zavestno odločili in začeli rabiti “cenejše” in “čistejše” alternativne vire energije, ki “manj onesnažujejo.”

Glede na to, da se to ponavlja iz leta v leto, pa lahko zaključimo, da tako razmišljanje razen polnjenja državnega proračuna ni obrodilo dejanskih sadov, ki bi pripomogli k samemu boju z mlini na veter. Pardon, v boju proti globalnemu segrevanju.

Britanski konservativci zatajili Trumpa
Britanska konservativna vlada, ki jo vodi Theresa May, se je po mnenju Delingpola priklonila dekletu, ki prodaja “ekofašistično šarlatanstvo”, ne drzne pa si izraziti dobrodošlice ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ki je največji nosilec konservativnih vrednot vse od zlate dobe Ronalda Reagana in Margaret Thatcher.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...