41 švedskih občin prisiljenih nuditi zatočišče terorističnim povratnikom Islamske države

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Center za nasilni ekstremizem (CVE) je objavil seznam 41 od 290 občin na Švedskem, ki so primorane sprejeti nazaj švedske državljane, ki so se priključili ISIS in so se borili za Islamsko državo v Siriji in Iraku. 

CVE je povabil uradnike 41 občin na Švedskem, ki bodo ali pa so že sprejele teroriste, ki so se na Bližnjem vzhodu borili za Islamsko državo, na predavanje, na katerem naj bi jih po pisanju portala Voice of Europe izobrazili o teroristih z namenom, da bi slednjim lahko nudili podporo pri ponovni integraciji.

Tiskovni predstavnik švedske obveščevalne službe Säpo Karl Melin je potrdil, da so centru za nasilni ekstremizem posredovali relevantne informacije v zvezi s terorističnimi povratniki. Razlog za to je, da po trenutni švedski zakonodaji imetnikom švedskega potnega lista ne morejo preprečiti vrnitve v državo. To je tudi izgovor, zaradi katerega je 41 občin prisiljenih v sprejetje teroristov Islamske države.

Ker imajo švedski potni list, so nedotakljivi
Okoli polovica od 300 “Švedov”, ki so se od leta 2012 pridružili teroristom v Iraku in Siriji, se je že vrnila na Švedsko. Nekateri levičarski politiki so predlagali, da bi morala država poskrbeti za njihovo integracijo nazaj v švedsko družbo. Nekatere občine so teroristom, ki so se vrnili na Švedsko, nudile celo brezplačne učne ure vožnje, brezplačna stanovanja in celo odpis dolgov, da bi bila njihova tranzicija v “zahodno družbo” čim bolj udobna.

Christian Sonesson (Vir: Twitter)

Nekateri temu nasprotujejo. Celo vodja mestnega sveta v Staffanstorpu Christian Sonesson, sicer član Švedske zmerne stranke, je povedal, da tak pristop ni razumen. “Če ste se pridružili taki teroristični organizaciji, ste se tudi odpovedali demokratični družbi in socialnemu sistemu, ki ga imamo.”

Po besedah aktivista proti nasilnemu ekstremizmu Michaela Heldersa iz Malma so teroristi ISIS, ki so se vrnili v državo, že začeli z rekrutacijo novih teroristov v ilegalnih mošejah, ki delujejo brez dovoljenja.

Ivan Šokić

 • Anton

  Švedska je učni primer, kaj postane iz demokratične države, če jo vodijo levičarji.Odgovor najbrž tu ni potreben, kajne?

  sarkazem press

  • ZatonMesecnikov

   Že Trump je dejal leto nazaj, poglejte, v kaj se je spremenila Švedska. Pa so vplili levičarji vsega sveta.

 • pajot

  Švedi bi jih ponovno integrirali…He,he,he…budale levičarske.

  • Franc Šink

   Na golem otoku bi mogoče pri kakšnem celo uspelo.

 • RATATA

  Prav ima Christian Sonesson, sicer član Švedske zmerne stranke, ki je povedal, da tak pristop ni razumen(!) in res je, ko jim pravi: “Če ste se pridružili taki teroristični organizaciji, ste se tudi odpovedali demokratični družbi in socialnemu sistemu, ki ga imamo.”

 • ZatonMesecnikov

  #ki so primorane sprejeti nazaj švedske državljane, ki so se
  priključili ISIS in so se borili za Islamsko državo v Siriji in Iraku.#

  Sedaj pa psihologe pa socialne delavce, pa bo…

  Če te udari na eno lice, mu ponudi še drugega…

 • Van Der Waals

  LEVAKI IDIJOTI!!!

 • RATATA
  • Andrej

   Vredno dobro prebrati.

   • RATATA

    Ja.
    Evropa še ni videla najhujšega!!

 • Andrej

  Nič niso prisiljeni. Nimajo jajc, da bi rekli NE.

 • Olga101

  Naj jim dajo še odlikovanja in zaslužene penzije tako kiot komunisticnim zločincem v Sloveniji!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!