fbpx

[Video] Junaški ukrajinski civilisti: Ženske pripravljajo molotovke, moški s svojimi telesi zaustavljajo tanke

Junaški ukrajinski civilisti (Foto: družbena omrežja)

Ruska vojska je po invaziji na Ukrajino, ki traja že tretji dan, naletela na izjemen odpor. Poleg ukrajinske vojske so se aktivirali tudi civilisti. Mnogo žensk kot moških se je pripravljeno za domovino boriti. Spodnji videoposnetki in fotografije iz “terena” pa vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih. 

Na spodnji sliki je skupina žensk, ki pripravljajo molotovke. “Domače orožje za obrambo svojih domov”, so dejale. Na fotografiji so učiteljice, odvetnice, gospodinje, obkrožene s steklenicami, krpami in gorivom, poroča BBC. Dejale so, da niti ne razmišljajo preveč o tem, kaj počnejo, “preveč grozljivo”. Vendar pa želijo biti pripravljeni na vse, ostali so brez izbire.

https://twitter.com/rugbyintel/status/1497620651485503488?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497620651485503488%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnova24tv.si%2Fwp-admin%2Fpost.php%3Fpost%3D612393action%3Deditclassic-editor

V spodnjem videoposnetku je prikazan prvi posnet primer napada ukrajinskih civilistov, ki uporabljajo molotovke za napad na ruske čete. Najbolj so uporabne, če se jih uporabi v velikem številu, 6 do 7 molotovk v vozilo lahko povzroči resno škodo.

Civilisti na spodnji sliki režejo železniške tire in gradijo protitankovske ovire, ki so jih postavili na ulicah Kijeva.

Foto: družbena omrežja

Pripadniki civilne milice, ki so nastale po tem, ko je ukrajinska vlada v Kijevu razdelila 18.000 avtomatskih pušk so že ujeli mnogo ruskih vojakov in zavzeli njihova vozila.

Na spodnjem videoposnetku so prav tako pogumni ukrajinski civilisti iz severovzhodnega mesta Bakhmach, ki nimajo orožja, zato poskušajo s svojimi telesi ustaviti tanke.

To pa ni vse, civilisti se še naprej pridružujejo vojski. V spodnjem posnetku je prikazana dolga vrsta prostovoljcev iz mesta Hmelnicki, ki se želijo boriti za domovino.

Sara Kovač