fbpx

[Video] Kanadska televizija Trumpa izrezala iz filma Sam doma 2

Izrezani prizor iz filma Sam doma 2 z Donaldom Trumpom (posnetek zaslona: Youtube)

Kanadska javna televizija CBC je med božičnim predvajanjem filma Sam doma 2 iz filma izrezala prizor v katerem se pojavi ameriški predsednik Donald Trump, ki ga junak vpraša za napotke.

“Ugibam, da Justin T ne mara, da mora zaradi mene plačevati za NATO ali trgovino,” je ameriški predsednik Donald Trump komentiral ob novici, da je kanadska nacionalna televizija iz prikazovanja filma Sam doma 2 izrezala prizor, v katerem se pojavi.

Trump v filmu Sam doma 2 ni imel velike vloge. Pojavil se je zgolj v prizoru dolžine približno deset sekund, kjer ga je protagonist filma Kevin McCalister, ki ga je igral Macaulay Culkin vprašal, kako pride do recepcije.

Kanadska televizija je izbris omenjenega prizora branila, češ, da so rabili sekunde za oglase. S tem se niso strinjali gledalci televizije, ki so prepričani, da je kanadska nacionalna televizija v svoji nastrojenosti do ameriškega predsednika šla v skrajnosti, ki so jih na RT opisali kot “orwellijanske”.

Nekateri komentatorji so ob tem pozvali k prenehanju javnega financiranja kanadske nacionalne televizije, medtem ko so drugi prepričani, da gre za poskus nadaljnega razčlovečenja ameriškega predsednika s strani samooklicanih liberalcev.

Trump se je v preteklosti pojavljal v številnih filmih in TV serijah, kot so Seks v mestu, Sam doma 2, Zoolander, Navihanci in še mnogi drugi.

Ivan Šokić