fbpx

[Video] Ko podnebna Greta ostane brez napisanega govora: Ni znala odgovoriti na vprašanje, na katero je do zdaj vedno imela “zapisan” odgovor

Greta Thunberg (vir: twitter)

Levoliberalna sfera z užitkom izrablja 16-letno švedsko avtistko Greto Thunberg za namene nadaljnjega nesmiselnega zastraševanja s koncem sveta zaradi podnebnih sprememb. Zadnji video, ki je prišel v javnost, pa razkriva, kako se najstniška aktivistka sooča z vprašanji, na katera ves čas odgovarja, ko je prepuščena sama sebi in ob sebi nima odraslih, ki bi ji narekovali, kaj naj pove.

Potem ko je 16-letna Greta Thunberg pred Združenimi narodi jokala, kako ji kradejo prihodnost, da namesto, da bi bila v šoli, mora reševati planet, se je udeležila še novinarske konference, kjer je nastopila poleg drugih mladih podnebnih aktivistov.

A kaj hitro se je zalomilo. Thunbergova, ki kakor robot vedno recitira ene in iste stvari, je tokrat delovala zmedeno, neprepričano in nič kaj prepričljivo.

Če se drugače ustvarja slika male zelotke, ki je na svojem osebnem džihadu proti podnebnemu segrevanju, je bilo tokrat, ko je bila prepuščena sama sebi in ni bilo v bližini nikogar, ki bi ji prišepetaval ali ji porinil odgovor v roke, drugače.

https://twitter.com/jozzipp/status/1176480120191750150?

“Kaj bi radi sporočili svetovnim voditeljem s svojim delovanjem?” je bilo vprašanje, ki ga je moral novinar ponoviti za Thunbergovo.

Naenkrat ne more govoriti v imenu vseh
“Sporočilo, ki ga želimo poslati, je, da smo imeli dovolj,” je odgovorila Thunbergova, nato pa hitro vprašala, ali želi še kdo odgovoriti na to vprašanje, saj ona “ne more govoriti v imenu vseh”.

Slednje je sploh nadvse presenetljivo, saj Thunbergova nikoli prej ni imela težav, da bi govorila v imenu vseh preostalih mladostnikov, ki so jim po njenih lastnih trditvah odrasli ukradli prihodnost.

Na tiskovni konferenci je sledila tišina. “Ne gre tako enostavno brez scenarija in odraslih, a hvala, bilo je zanimivo,” je video komentiral Pieter Kos.

Ivan Šokić