[Video] Premier Johnson: “Parlament se mora umakniti in pustiti vladi, da izpelje brexit, ali pa izglasovati nezaupnico in se končno soočiti s srdom volivcev!”

Britanski premier Boris Johnson (foto: EPA)

Potem ko je britansko vrhovno sodišče poseglo v politično delovanje britanskega parlamenta in preklicalo začasno prekinitev dela, ki bi omogočilo prehod k bolj perečim temam, je po mizi udaril premier Boris Johnson, ki je prvo tako odločitev sodišča v treh stoletjih britanske parlamentarne demokracije označil za sramotno.

Britanski premier Boris Johnson se ni držal nazaj, ko se je britanski parlament ponovno sestal. Mnogi so pričakovali, da bo privzel defenzivno držo, a je Johnson po pisanju Breitbarta prešel naravnost v napad in odločitev vrhovnega sodišča označil za napačno, tako imenovane “ostajnike” z vodjo laburistov Jeremyjem Corbynom na čelu pa za navadne strahopetce, ki izigravajo voljo ljudstva, medtem ko se bojijo volitev.

“Vodja opozicije in njegova stranka ne zaupajo ljudstvu. Odločeni so, da razveljavijo rezultate referenduma ne glede na ceno,” je bil oster Johnson.

“Namesto da bi se soočila z volivci, je opozicija skrila rep med noge, in namesto da bi prepustili volivcem, da odločijo, pobegnila k sodiščem. Kljub temu, da sem sledil čisto istim postopkom kot moji predhodniki pri klicu za kraljičin govor, so vrhovno sodišče prosili, naj se prvo kdajkoli vmeša v (politični) proces,” je povedal Johnoson.

Odločitev vrhovnega sodišča precedens
“Mislim, da je odločitev sodišča, ki se je izjasnilo o tem, kar je v resnici politično vprašanje, velika nacionalna kontroverza,” je še dodal Johnson.

https://twitter.com/BorisJohnson/status/1176944901285711873?

Jezika ni varčeval niti odgovorni urednik revije Spiked Brendan O’Neill, ki je odločitev vrhovnega sodišča, ki je razglasilo začasno prekinitev dela parlamenta za nezakonito, označil za “pritlehen napad na demokratični red”.

“S tem ko je (vrhovno sodišče) odločilo, da je prorogacija parlamenta Borisa Johnsona nezakonita in da delo v parlamentu ni začasno prekinjeno, je 11 sodnikov sprejelo jasno politično odločitev v prid ostajniške elite.”

Ali brexit ali volitve
“Pravim, da je čas, da izpeljemo brexit. Končajmo z brexitom in spoštujmo referendum, da se lahko posvetimo prioritetam ljudi,” je v zaključku svojega ognjevitega nastopa v britanskem parlamentu povedal Johnson. “Odločili smo se za referendum, vedno znova smo obljubljali, da ga bomo spoštovali, mislim, da ima ta država dovolj! Ta parlament se mora umakniti in pustiti vladi, da izpelje brexit, ali pa izglasovati nezaupnico in se končno soočiti s srdom volivcev.”

Ivan Šokić

 • xtc

  Dejstvo je ,da mora Johnson samo počakati do 31 in nič prositi za preložitev enako pa bi morala to zavrnit kraljica.
  Očitno levakom ni za izvedbo Brexita,jasno je ,da kolaborirajo z Brusljem,in izigravajo zahtevano voljo ljudstva,definitivno bodo izdajalci in levaki tole dobili še v obraz,seveda Bruselj z vsemi silami poizkuša ustaviti Brexit,kajti naslednja ki bi bila na tej poti bi lahko bila Poljska in Italija,ko bo padla leva vlada,vse bolj jasno postaja ,da je Brexit konec Bruslja taki ali drugače zato taki pritiski ,definitivno pa se z Brexitom ražpade EU multikulti socialistični rajh.

  • Igor Starc

   Vsi člani angleškega vrhovnega sodišča, tudi konzervativci, so soglasno glasovali proti johnsonu. Tale človek je lažnivi idiot, kot je bil blair in kot je tudi tramp. Ne loči resnice od lastnih laži. kot mu je v obraz povedal oče hudo bolnega otroka, živi johnson v svojem lalalandu, važno, da je njegova rit polna, vse drugo je v tej funkciji, briga njega raja. Kot vse desnučkote, mimogrede. Ko bo EU razpadla, bo prilezel ponovno na plan kakšno budalo z brkci, ki bo imel enostavne rešitve za kompleksne probleme. In imeli bomo še eno vojno. Desnaki se v 50 letih niste nič naučili. Škoda, lahko bi bili vzgon napredka, ste pa tako zabiti, da ste kot srednjeveški roparji. Vsak v svojem gradu, okoli pa nič.

 • freedomfighter

  Tale johnson je tudi rahlo v svojem svetu

 • Boy

  Tale Ata Turk je full pameten za drugo nacijo. Domov naj gre v Turcijo in naj tam ureja politicne zadeve, ce ga bo kdo poslusal. Kot, da gledam Srbe v Sloveniji. Mislijo, da je slovenski narod lahko v njihovih rokah, pljunem nanje.

 • Andrej

  Halloween se bliža.