fbpx

[Video] Ko pride do koronavirusa, Rusom ni do šale: Šaljivcu grozi do 5 let zaporne kazni

Foto: kara.prank

Šaljivcu, ki je na moskovski podzemni zaigral, kako umira zaradi koronavirusa in s tem sprožil paniko med ostalimi potniki, grozi pet let zaporne kazni. To bo dovolj časa za temeljit razmislek o tem, ali je bilo vredno strašiti ljudi v zameno za minuto slavo na socialnih omrežjih.

Mladenič oblečen v črno trenirko z zaščitno masko je na moskovski podzemni zagnal preplah, ko se je zrušil sredi množice. V hipu je k njemu stopilo več ljudi, nakar so začeli bežati in vpiti “koronavirus!”

To je med potniki povzročilo paniko. Čim se je metro ustavil, je množica bruhnila ven, zaradi česar bi po pisanju RT lahko nastal stampedo. Celotno dogajanje je bilo ujeto na kamero. Vse skupaj je namreč bila “zgolj potegavščina” blogerja Karomata Džaborova in njegovih prijateljev.

A če se je mladeničem njihova potegavščina zdela smešna, ruske oblasti niso premogle enake mere smisla za humor. Mladeniče dolžijo namernega povzročanja panike na podzemni, osumljeni pa so tudi huliganstva, zaradi česar mu gorzi do pet let zaporne kazni.

Džaborov se je že predal ruskim oblastem, njegov odvetnik pa trdi, da se bloger ni zavedal resnosti posledic svojih dejanj. “Njegov namen je bil privabiti pozornost javnosti na pomanjkanje obraznih mask.” Džaborov naj bi zgolj želel javnost opozoriti, da je potrebno nositi maske in se tako zaščititi pred morebitno okužbo.

Ivan Šokić