[Video] Konservativni provokator Yiannopoulos sprva povabljen v nemški parlament, a nato, zaradi strahu v vrhu AfD, imel govor o svobodi govora, kar v berlinski pivnici

Milo Yiannopoulos

Konservativni provokator in nekdanji Breitbartov urednik Milo Yiannopoulos je bil sprva povabljen v nemški parlament, da bi spregovoril o svobodi govora. A ko so levičarski mediji pritisnili na AfD, je stranka vabilo preklicala, Yiannopoulos pa je namesto v parlamentu spregovoril v pivnici v Berlinu, kjer so se zbrali novinarji in AfD podporniki.

Yiannopoulos velja za svojevrstno utelešenje vsega, kar naj ne bi moglo spadati skupaj. Velja za konservativca, a je odkrit homoseksualec, katolik judovskih korenin, ki je bil v otroštvu žrtev pedofila, ob tem pa še poročen s črncem. Primerno temu, je Yiannopoulos tudi začel svoj govor v pivnici, na kateri so se po poročanju Voice of Europe zbrali predstavniki populističnih medijev.

“Označili so me za rasista, antisemita, mizoginista, belega supremacista, homofoba, islamofoba, opravičevalca pedofilije in transfoba. Samo glede islamofobije je res,” je povedal Yiannopoulos v svojem govoru o svobodi govora i problemih islama.

Cenzura kot izgovor za označbo neprimernosti
Sprva naj bi imel govor v okviru “Prve konference za svobodne medije” v nemškem parlamentu, kamor so ga povabili predstavniki AfD. A so ti svoje povabilo potem ko so levičarski mediji začeli pritiskati nanje preklicali. Youtube je prenos govora po prvih desetih minutah prekinil s trditvijo, da je “sovražen”.

Yiannopoulosa so v preteklosti že pregnali s socialnih omrežij in medijskih platform kot so Twitter, Facebook, Instagram, Venmo, Paypal, Eventbrite, Shopify, Patreon, Coinbase, Periscope, Mailchimp in Tumblr. kar je tudi sam izpostavil. “Mediji radi izpostavljajo, kako ste bili pregnano od nekje. Ste opazili? Rekli bodo “Milo Yiannopoulos, ki je bil pregnan s Twitterja in Facebooka…” skoraj kot da je del vašega imena, kakor ena tistih stvari, ki jih ponavadi dodate za imenom, kot na primer poslanec ali doktor.” Zaradi tega, Yiannopoulos meni, da ima dober uvid v cenzuro na spletu in omejevanje svobode govora, ki jo izvajajo velikani Silicijeve doline s pomočjo vlad po svetu.

Ob tem je  Yiannopoulos izpostavil sebe kot primer, kaj doleti posameznika, če govori resnico in dovolj razjezi Levico z dejstvi, razumom in logiko. “Jaz sem tisto, kar se zgodi, če učinkovito spravljate levico v nelagodje, če zdrobite njihov prijem, ki ga imajo nad ranljivimi in zaupljivimi.” Sledi namreč dobro orkestriran medijski umor. Roger Stone, Laura Loomer in Alex Jones so doživeli podoben ‘tretman’. “Namesto lahke slave in bogastva, verjamemo, da se je za resnico vredno boriti.”

Nacionalizem in konservativizem sta rezultat iskanja resnice
“Nacionalizem in konservativizem nista kluba katerim se pridružite, zato ker bi radi izgledali plemenito ali zanimivo. So niz principov, do katerih smo prišli v iskanju resnice. So zaključek, ki smo ga dosegli z analizo idej, ki delujejo in idej ki ne delujejo,” je povedal Yiannopoulos in dodal, da je navkljub vsemu srečen, kar muči feministke in “bojevnike za socialno pravičnost” (SJW) veliko bolj kot pa same stvari, ki jih zagovarja.

Po 45-minutnem govoru, se je Yiannopoulos še dobri dve uri družil z alternativnimi neodvisnimi novinarji in zbranimi podporniki AfD. Izpostaviti velja, da je novinarja Oliverja Flescha na poti domov, okoli pol dveh zjutraj, s palicami napadla skupina desetih pripadnikov Antife, zaradi česar je bil tudi hospitaliziran. Na srečo jo je huje od Flescha skupil njegov računalnik.

Ivan Šokić