fbpx

[Video] Krvavi teroristični napadi že v Avstraliji! Poglejte, kako je temnopolti terorist zapeljal v množico in pohod nadaljeval z nožem!

Foto: Youtube

V središču Melbourna v Avstraliji se je zgodil krvav napad, v katerem je napadalec najprej z avtomobilom zapeljal v množico in ga zažgal, nato pa je nadaljeval z nožem in pri tem ubil enega človeka, dva pa ranil. Policija je storilca, čigar identiteta še ni znana, ustrelila.

Danes v jutranjih urah po lokalnem času je bila avstralska policija obveščena o požaru na ulici Bourke v središču Melbourna, ko so prišli tja, pa so bili soočeni s človekom, ki jim je grozil z nožem. Kako je storilcu uspelo zažgati avtomobil, še ni popolnoma znano.

Priče so potrdile, da je voznik z avtomobilom pripeljal z visoko hitrostjo, nato je odvrgel eksplozivno sredstvo, nato pa je pričel z nožem napadati mimoidoče ljudi, pri čemer mu je uspelo enega ubiti, dva pa je ranil. Policija, kot ponavadi v takšnih primerih, primer terorizma zanika, vendar preiskave še trajajo. Na posnetku se jasno vidi temnopoltega terorista, ki želi zabosti policiste, nato pa so ga pravočasno ustavili s strelnim orožjem.

Napadi z nožem sicer niso običajni za Avstralijo, temveč za Evropske države, kot so Nemčija, Belgija, Francija in Velika Britanija, ki so sprejele velike mase tujerodnih migrantov. Zadnji je bil v Ravensburgu v Nemčiji, septembra letos, v katerem je bilo ranjenih več ljudi, piše RT. Dva tedna pred tem pa je moški z nožem napadel policista v Bruslju.

https://twitter.com/AbrahamEkris/status/1060789720286969858

C. Š.