fbpx

[Video] Levičarski nasilneži razbili prodajalno Amazon in več drugih podjetij ter napadli policijo!

Protesti v Seattlu (Foto: epa)

Kamere so zabeležile napad protestnikov na trgovino Amazon Go, kjer so razbili okna in jo prekrili z grafiti. Omenjena trgovina pa je bila ena izmed številnih podjetij, ki so bila uničena med shodom proti agenciji za priseljevanje in carine – ICE, ki se ukvarja z izvrševanjem imigracij in carinjenja. Stopnja nasilja na protestu se je vedno bolj stopnjevala, saj so protestniki med drugim napadli tudi policijo s pirotehničnimi sredstvi. Na koncu so z eksplozivnim sredstvom želeli uničiti še del mesta, a jim je načrt spodletel.

Videoposnetek, ki ga je posnela konservativna aktivistka Katie Daviscourt, prikazuje skupino ljudi, ki se trudijo vdreti v trgovino Amazon Go v centru Seattla. Zamaskirani protestniki se so z raznimi predmeti znesli nad trgovino in jo popackali še z grafiti. Prav tako je na videoposnetku bilo možno videti protestnika, ki je znotraj trgovine s sprejem zapisal “Uničite Amazon”. Skupina protestnikov, ki je uničila prodajalno Amazon v Seattlu, je bila s strani policije označena kot “dobro organizirana”. Pred zaključkom posnetka se eden izmed protestnikov sooči z Daviscourtejevo, medtem ko kriči nanjo naj odloži telefon.

Amazon pa ni bil edina tarča izgredov. Med drugim so napadli tudi druga podjetja in policijo. Policija v Seattlu je še sporočila, da se je približno tri ure po končani prvi demonstraciji, pridružila skupina ljudi opremljena s palicami za baseball, ki je napadla podjetja, zvezno sodišče in dve policijski postaji. Kot je še dejal tiskovni predstavnik policije, je bila skupina dobro organizirana, saj je sodelovala skupaj s skupino za ciljno uničevanje podjetij in vladnih zgradb.

Potem, ko so svojo jezo protestniki raztrosili nad zasebno lastnino, so pot nadaljevali proti zahodnem območju, kjer so prižgali ognjemet in ga usmerili na bližnje policiste. Policijski predstavniki so še poudarili, da bi vrsta izstrelkov, s katerimi so aktivisti napadli policijo, zanje lahko bila usodna. Skupno je bilo poškodovanih dvanajst policistov, med drugim tudi eden z ranami na vratu, ki so ga zaradi poškodb morali prepeljati na zdravljenje v bolnico. Za nadzor nad nevarno množico se je policija morala posluževati solzivca, da bi lahko onemogočili nadaljnje nasilje. Nemiri se pri tem niso ustavili, protestniki so se odpravili proti vzhodnemu območju, ki so ga poskušali zažgati s pomočjo pirotehnike. Plamen je k sreči takoj ugasnil, zaradi česar ni bilo dodatnih poškodovanih.

Sara Kovač