fbpx

[Video] LGBT+P: Snapchat v sklopu kampanje “Ljubezen nima oznak” lansiral pedofilski filter “Ljubezen ne pozna starosti” in ga bil po dveh dnevih prisiljen umakniti

Snapchat filter "Ljubezen ne pozna starosti" (Foto: Twitter)

Podjetje Snapchat je v juniju začelo s kampanjo “ljubezen nima oznak”, ki slavi LGBT in druge “zatirane manjšine”. A uporabnike aplikacije je presenetilo, da se je med oznakami, kot so spol, rasa, vera, in stopnja invalidnosti, znašla tudi starost, ki jo je mogoče razumeti edino kot  promoviranja pedofilije. Snapchat je omenjeni filter “Ljubezen ne pozna starosti” po dveh dnevih tudi umaknil.

Podjetje iz Silicijeve doline je z začetkom junija pokazalo svoje prave barve in lansiralo filtre za svojo mobilno aplikacijo, ki omogočajo uporabnikom, da med drugim izrazijo svojo pripadnost ali naklonjenost ciljem LGBTQP.

Čeprav številni podporniki zanikajo, da bi P v oznaki pripadal pedofilom, pa tega nikakor drugače niso interpretirali uporabniki socialnih omrežij, ki so Snapchatov novi filter po pisanju Newsbusterja imeli priložnost preizkusiti v soboto in nedeljo.

https://twitter.com/stclairashley/status/1135369384120279040

Ko se je na podjetje vsul plaz kritik, so omenjeni filter, ki je slavil ljubezen ne glede na starost, umaknili. Po pisanju portala Big League Politics lahko Snapchatov filter služi kot dokaz, da si želijo pedofili zagotoviti mesto v vedno bolj obširni črkarski solati LGBT-manjšin. Začelo se je s transvestiti, ki so prebirali pravljice otrokom. V dogodku sta imela stik z otroci tudi dva obsojena pedofila.

Poskus opravičevanja pedofilije kot “zgolj” spolne usmerjenosti
Levičarski Independent je pred časom pisal, da je pedofilija samo še ena spolna usmerjenost, kakršni sta heteroseksualnost ali homoseksualnost. Ob tem pa ne gre pozabiti sprevrženosti, ki se pojavlja zadnje čase, ko starši svoje otroke pomanjkljivo oblačijo, po možnosti v oblačila nasprotnega spola, in jim pustijo plesati za odrasle homoseksualce. Tak primer je 11-letni Desmond Napoles, ki je nedavno postal obraz Conversove LGBTQ+ promocijske kampanje.

Predstavljajte si, da imate enake pravice kot vsi ostali, imate cel mesec posvečen slavljenju, kam rinete svoje genitalije, cela korporativna Amerika nosi vašo zastavo, imate za sabo nasršeno množico, ki bo napadla vsakogar, ki vas užali, in še vedno mislite, da ste zatirani,” je o slavljenju LGBT v juniju zapisala konservativna novinarka Kaitlin Bennett.

90 odstotkov od Snapchatovih 190 milijonov dnevnih uporabnikov spada v starostno skupino od 13 do 24 let. Glede na to, da gre za ameriško podjetje, ima ljubezen še kako trdno z zakonom določene meje. Namreč, ta meja je v vseh 50 zveznih državah določena s 16. letom starosti. Karkoli pod to starostjo se v večini držav obravnava kot posilstvo, sploh če so v akt vpletene odrasle osebe.

Snapchat se je že v preteklosti spopadal z obtožbami, da omogoča pedofilijo. Fortune je namreč leta 2017 pisal, da Snapchatova najbolj priljubljena lastnost, tj. sporočila, ki po določenem času avtomatsko izginejo, onemogočajo lov na pedofile. Leta 2016 je bilo kar 41 odstotkov žrtev pedofilov tarča preko Snapchata.

Ivan Šokić