fbpx

Londonska četrtna skupnost preprečila gradnjo stanovanjskega bloka, zato da bi zaščitila zadnji “pravi” homoseksualni fetiš klub

Londonski homoseksualni fetiš nočni klub Backstreet (vir: twitter)

Londonski svet četrtne skupnosti Tower Hamlets je zavrnil načrt za gradnjo stanovanjskega bloka s stanovanji za družine, saj bi zaradi tega morali porušiti  “zadnji pravi” homoseksulani fetiš klub v Evropi. Londonskim oblastnikom je tako več kot do družin z otroci do zagotavljanja “varnega mesta” kot je fetiš klub za svojo “raznoliko skupnost”.

Lokalni svet, ki upravlja z East Endom se je odločil, da zavrne gradnjo 12-nadstropnega stanovanjskega bloka s 46 stanovanji, saj bi to “škodilo dolgoročnim načrtom za nočni klub, ki služi LGBT+ skupnosti”.

Namestnica župana v Tower Hamlets, ki je še vedno del Londona, Rachel Blake je dejala, da je za lokalni svet omenjeni nočni klub Backstreet “slaven med ljubitelji usnja in gume po svetu”, zaradi česar naj bi bilo pomembna njegova ohranitev z namenom, da se “zaščiti varno mesto za našo raznoliko skupnost”, po povedala Blakeova.

LGBT scena v Londonu v 13ih letih ostala brez 73 odstotkov mest za srečevanja
“To je zadnji pravi homoseksualni fetiš klub, in raznolikost je za nas pomembna,” je po pisanju Breitbarta poudarila Blakeova, ki ni mogla nehati ponavljati kako zelo pomemben je fetiš klub za homoseksualce za celoten London.

Ob tem je Blakeova izrazila skrb za londonsko LGBT sceno, ki je od leta 2006 do danes ostala brez približno 73 odstotkov mest, kjer so se včasih dobivali.

Nevidna roka prostega trga na delu
Razlogov zakaj so ostali brez teh “varnih mest” seveda ni navajala. Domnevamo lahko, da je svoje naredil prosti trg. Za take klube je navkljub stalnemu prepričevanju levoliberalnih homofilov bolj malo zanimanja, zaradi česar so prej ali slej obsojeni na propad.

Ob tem je potrebno poudariti, da so gradbinci bili pripravljeni zagotoviti mesto za homoseksualni fetiš klub v kletnih prostorih novozgrajenega stanovanjskega bloka, a je svet četrtne skupnosti predlog zavrnil, saj da bi se nad tem po trditvah inšpektorice za načrtovanje Julie Gregory lahko pritoževali bodoči stanovalci z otroci, ki bi živeli v bloku.

Ivan Šokić