fbpx

[Video] Medsebojni obračun? Skupina migrantskih “bradačev” z noži napadla sonarodnjake: Štirje ranjeni

Eno od prizorišč napada z noži v Hanauju (vir: twitter)

V torek, 28. aprila v večernih urah je skupina sirijskih “bradačev”, kakor so jih opisali nemški organi pregona sredi mesta Hanau z noži napadla skupino Sirijcev, Albancev in Iračanov. Nemške oblasti so do sedaj prijele dva sirijska napadalca, ostale še vedno iščejo. Ranjeni so bili štirje migranti.

Policija išče skupino neznanih moških, ki so ranili mimoidoče, so sporočili iz policijske uprave Južnovzhodni Hesse. Po prvotnih informacijah je do simultanih napadov z noži prišlo na treh različnih lokacijah v mestu Hanau nedaleč od Frankfurta.

Po trditvah policije naj bi med pet in sedem napadalcev imelo brade, eden izmed njih pa naj bi bil mišičast, visok okoli 1,9 metra, star okoli 20 let in v kratkih hlačah.

Po poročanju Bilda pa tarče napada neznanih bradačev niso bili mimoidoči. Policija je namreč že aretirala dva sirijska državljana stara 23 in 29 let. Nemške oblasti so sprva trdile da gre zgolj za dva “meščana Hanauja”.

Preiskavo naj bi že prevzelo javno tožilstvo v Hanauju, tožilec Dominik Mies, pa je za Bild povedal, da “Po trenutnih informacijah ni nobenih povezav z napadom 19. februarja. Za zdaj ni bilo nobenih naznak ksenofobnega ali terorističnega značaja.” Glede na opis dogajanja gre sklepati, da je šlo za medsebojne obračune migrantskih tolp.

Žrtve iz Albanije, Sirije in Iraka so stare 17, 23, 23 in 26 let. Nihče naj ne bi bil v smrtni nevarnosti.

Ivan Šokić